Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20121212Dansmariekes 1Het kloppend hart van Bernheze: de Pas in Heesch. De residentie van Prins Porcus van Krullendonk en zijn Adjudant. Zij regeren tijdens het Krullendonkse carnaval onder het motto Krullendonk op zijn kop, dees carnaval slaan wij nergest op, uiteraard verwijzend naar hun achtergrond als slagwerker bij hofkapel "De Dors(t)vlegels", uit Krullendonk.

 

Het is al jaren traditie dan de Snevelbokken de nieuwe heerser van Krullendonk gaan feliciteren. Maar nu is het extra spannend en wel voor de nieuwe groep dansmariekes van stichting Carnaval HDL.
Onder leiding van Manon van Lieshout. Maanden is er geoefend en het resultaat mag er zijn. Vol enthousiasme en overgave staan de meiden op het podium om hun dans ten tonele te brengen.
Het is een prachtig gezicht in de zaal van de Pas. Het belooft wat voor de Pronkzittingen in HDL. Meiden ga zo door. Ivm het late tijdstip hadden onze Prins Wilson en Opperbok Hans geen opdracht voor Prins Porcus XLII . Ze maakten het hem niet moeilijk! Heel verstandig !! onze nieuwe Prins of Prinses zal daar blij mee zijn.

Kortom weer een gezellig Carnavalske dag bij onze buren in Krullendonk.

Stichting Carnaval HDL. Martien van der Wijst.