Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

140221-RvH-Pronkiztting-voorpaginaDe pronkzitting van 2014 zat dit jaar in een nieuw jasje. Geen blaaskapel De Pindullekes zoals we de afgelopen jaren gewend zijn. Ook geen Prinses. En een sprekend thema. De Pronkzitting liet weer veel van HDL’s talenten zien en zorgde daarom voor een goed gestemd, carnavalesk avondje.

Rock ’n Roll is dit jaar het thema van carnaval en daarvoor werd speciaal Harmonie St. Servaes uitgenodigd voor de openingsact van de zitting. Nadat Prinses Marianne afscheid nam werd ze afgevoerd door ‘haar 7 dwergen’ . Vorig jaar gaf de harmonie al een Rock & Roll concert, waardoor de keuze logisch was; zonder moeite gaven zij, samen met het combo Rico van Hooren, Peer van Vrede, Tonn van de Veerdonk en Bart van Aarle, een spetterende opening voor Pronkzitting van 2014. Tijdens het nummer “Kom van dat dak af” werd de nieuwe prins onthuld: Prins Bart D’n Urste werd een feit! Ook blaaskapel ’t Kumt wel liet zich horen door de eerste Alaaf te blazen.

Prins Bart D’n Urste (Bart Hoezen) koos een goede vriend als adjudant, namelijk Bas de Wit. Bart werd benaderd door anonieme smsjes en door een eigen klant van hem (hij is eigenaar van SLIM telecom) gelokt naar het bedrijf van deze klant. Daar werd Bart per sms gevraagd om “Prins van HDL 2014 te worden”. Na kort overleg besloot hij volmondig ja te zeggen. 15 jaar geleden werd zijn vader Prins van Snevelbokkenland wat nog emotioneel voor hem is. Bart besloot het motto van zijn vader na te leven: “Al het leuks wat op je pad komt, aangrijpen!” . Bij de Kreuge was het af en toe wel lastig om de vraag wie prins zou worden te ontwijken maar goed, dat wordt vast beloond!

Presentatie van de pronkzitting is in handen van Dorris en natuurlijk werd geopend met onze kleine dansmariekes. Koos en Corrie konden ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken de Hofdames hadden deze keer een heerlijke act. Ze werden aangekondigd als Hofdames uit volle borst en al snel bleek waarom ze zich zo noemden.. Wie dit wil weten, moet maar even de foto’s bekijken of naar de pronkzitting gaan. Creatief is het in ieder geval! De dansmariekes kwamen nog even terug en voerden een Grease-medley uit wat ontzettend leuke choreografie had. Huub Hoogvlieger kwam nog door de bocht, ook wel bekend als Rick Dekkers uit Loosbroek. ’t Kumt wel was verdacht stil aanwezig… Na een optreden van ze kwam een humoristische act van Alles met bietjes, aka de mevrouw met de Kakpotten. De humor was lekker slap, toilethumor doet het altijd goed.

Na deze act kon het publiek even bijkomen van een dansact van de Doetjes. Om vervolgens voor de volgende verrassing te staan: onze ex prinsen als de welbekende CHIPPENDALES. Succes gegarandeerd, hoe doen deze mannen het toch elk jaar… Ook de Heikneuters hadden dit jaar een sprekende act samengesteld door alle HaDeese dorpsgekken na te bootsen. En nog even de 24/24 film belachelijk te maken door te beweren dat er in één dag maar zo weinig gebeurt dat er maar 24 minuten overblijven om een film van te maken.. Dat is natuurlijk geen promotie, mannen! Maar natuurlijk had hun act maar één doel, om de nieuwe DON aan te kondigen: Nino van Herpen met adjudanten Mitchel Dijkhoff en Yorick Plouvier.

Pirke Plekdrum was misschien wel het hoogtepunt van de avond. Hoewel hij begon met een ietwat lange intro op zijn luchtgitaar lag de zaal helemaal plat bij zijn simpele humor. ’t Kumt wel werd een paar keer goed gepakt door het publiek en ook Pirke door zelf maar een Alaaf te roepen. Het leek bijna alsof ze niet mee wilden doen.. Of zou het gewoon niet mogen? Toch kreeg Pirke Plekdrum het voor elkaar het publiek te vermaken met onder andere de ontmoeting tussen “pa en ma te vergelijken met het up- en downloaden van een usb stick”. Tja. Firewall, virus, zomaar wat termen waar mee gegooid werden. De avond werd afgesloten door BOA door een aantal disconummers ten gehore te brengen en daarmee werd een succesvolle pronkzitting beëindigd. Echter loopt de afterparty nog tot een uur of twee door en mocht je nog geen kaartje hebben voor de tweede pronkzitting, het is zeker een aanrader.

Foto’s: Ronald van Hastenberg

Tekst: Maartje Sperber