Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Carnavalsconcert

Tijdens het jaarlijkse carnavalsconcert neemt Koninklijke Fanfare St. Willibrord u dit jaar mee op reis: Fanfare goes Africa. Op zondag 7 februari 2010 kunt u vanaf 11 over 11 genieten van het spetterende programma in Afrikaanse sferen, uitgevoerd in de Snevelbokkenstal ofwel Sporthal de Zaert.


De toegang is gratis.
 
De Koninklijke Fanfare pakt dit jaar groots uit en wel met een muzikale reis door s’werelds mooiste continent: Afrika. De Afrikaanse muziekstijl is erg verschillend van de Westerse muziekstijl.  Zo ligt bij Afrikaanse muziek de nadruk namelijk vooral op ritme, waar vooral  de slagwerkers binnen fanfare zich flink op uit kunnen leven.
Maar ook blazers laten van zich horen en spelen pakkende nummers met betrekking tot het thema. Hoewel de meeste mensen denken zo 1-2-3 geen Afrikaanse muziek te kennen zal dit concert toch een verrassend feest van herkenning zijn. Wie kent immers niet de muziek uit de Lion King of van... Nee, meer verklappen we nog niet! Nou vooruit dan, voor de trouwe bezoeker: We gaan tijdens onze reis door Afrika een kijkje nemen bij de kannibalenstam die tijdens het carnavalsconcert van 1997 al eens bij ons te gast waren!
 
Het fanfare corps, jeugd slagwerkgroep, opleidingsorkest, slagwerkgroep en de bazuinen onder leiding van Mari van Gils, Wim van Zutphen en Wilhelmien van Bennekom staan garant voor een spetterende show waarbij ze worden ondersteund door Joyce v.d. Sangen, René Habraken, Katja Brooijmans, Trea van Zutphen en Popkoor IDDUS. De presentatie is in handen van Carl Verhoeven.
De warme Afrikaanse klanken, snelle ritmes, spetterende optredens en carnavaleske gezelligheid zorgen ervoor dat dit concert dé opmaat is voor het carnaval 2010. Mis het niet!