Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20080925-pvz-kasteelheeswijk.jpgHet Britse, reizende openlucht theatergezelschap Illyria, gespecialiseerd in fenomenale vertolkingen van Shakespeare stukken, doet ook dit jaar Kasteel Heeswijk weer aan. Op woensdag 26 augustus 2009 nemen ze vanaf 19.30 uur bezit van de fraaie, ommuurde kasteeltuin van deze voormalige waterburcht met het lichtvoetige en wereldberoemde theaterstuk ‘A Midsummer Night’s Dream’. Verleid me

  • > A Midsummer Night's Dream
  • > Arrangement Midsummer Night Dinner
  • > Familie Muziektheaterdag

Verleid me naar de plaats die
Beschenen door de maan
Uit verwondering bestaat
Slechts in dromen wordt begaan

Na het midden van de zomer
Voor een bedwelmend ritueel
Hoeft U enkel maar te komen
Naar de tuin van dit kasteel

It’s Shakespeare time! Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt in augustus in de tuin van Kasteel Heeswijk een theaterstuk van William Shakespeare opgevoerd. Daarnaast lokt Kasteel Heeswijk aan het einde van deze maand, als een ware culturele rattenvanger van Hamelen, volwassenen en kinderen door zijn poort naar binnen, naar zijn eerste Familie Muziektheater dag.

Over beide bijzondere, zomerse gebeurtenissen op het kasteel leest u meer in deze nieuwsbrief van augustus.Shakespeare’s creatie uit 1594 krijgt vanwege zijn taalvirtuositeit én de typische Engelse ‘touch’ van Illyria een droomuitvoering. Meer informatie en kaartverkoop via de website van Kasteel Heeswijk.

Leest u hieronder verder, o.a. over de culinaire aankleding van deze bedwelmende zomeravond.Arrangement Midsummer Night Dinner

Voorafgaand aan het theaterstuk op woensdag
26 augustus a.s.
is de kasteeltuin van Kasteel Heeswijk vanaf 17.30 uur geopend voor de traditionele - zelf mee te nemen - picknick.

Tevens kunt u - als u daarvoor reserveert - vanaf dezelfde tijd gebruik maken van een arrangement dat bestaat uit de toegangskaarten en een exquise theaterdiner: het Midsummer Night Dinner.

Voor de samenstelling van het driegangenmenu en het reserveren van dit theaterdiner arrangement kijkt u op onze website.

Tot slot, is ook 'Brasserie Het Koetshuis' , Kasteel Heeswijk’s nieuwste aanwinst, deze avond (en de gehele middag) geopend. De gezellige en stijlvolle horecagelegenheid-met-terras is onlangs in gebruik genomen, kent een prachtig nieuw, eigentijds interieur en voert een uitmuntende ‘kleine kaart’.