Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

1080287 188342208009282_375362529_nVrijdagavond is de 24-uurs Solexrace voor de zevende maal van start gegaan. De unieke combinatie van solex rijden én een heel weekend feest voor iedereen, is inmiddels in heel Nederland en daarbuiten bekend. Een gemoedelijk festival in de Heeswijkse bossen, dat gister om 18.00 uur met enorm hoge temperaturen (zo'n 35⁰C) weer los is gebarsten.

Dag 1: feest
De camping stroomde vrijdagmiddag al aardig vol met groepen jongeren die naar de hei komen om een weekend te feesten en te racen. 's Avonds wisten ook veel anderen de weg naar het feestterein te vinden. Het publiek opwarmen was dankzij de hitte niet nodig en de sfeer zat er al snel in. Met veel muziek uit de jaren '90 en een optreden van het altijd gezellige duo 'Pap & Pudding' werd het één groot feest. De organisatie belooft een '3 dagen feest-garantie', waarvan de eerste dag al afgevinkt kan worden.

Vernieuwingen
Naast het inmiddels herkenbare solexparcours en de rood-witte feesttent, zijn er ook dit jaar weer een aantal vernieuwingen te zien. Rechts naast het café Xanadu staat een grote eettent, waar iedereen terecht kan voor een lekkere versnapering. Nieuw dit jaar is ook de Kamelenrace, een kermisattractie die op veel kermissen niet meer weg te denken is. Het brommercircuit ligt er net zoals vorig jaar weer strak bij, en waar vorig jaar alleen volwassenen meereden, mogen dit jaar zelfs de allerkleinsten (vanaf 5 jaar) het parcours op.

Op www.24uurssolexrace.nl  is het hele programma voor het hele weekend te zien. Iedereen is welkom in de hei om mee te feesten en de solexrace te aanschouwen, die vanmiddag om 16.00 uur met 105 teams officieel van start gaat! www.hadeejer.nl  blijft dit hele weekend verslag doen van deze 24-uurs Solexrace.

Redactie: Ilse Brekelmans