Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

2014-03-31 Meierijsche Museumboerderij  Aanstaande zondag  6 april, tussen 11 en 4, luidt de Meierijsche Museumboerderij,  gelegen aan Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther de lente in.  De toegang is  dan gratis en zowel binnen als buiten barst

het er van de activiteiten voor jong en oud.  
Zo krijgt elk kind bij binnenkomst een “boerderij-boon” met plantpotje ; er zijn schapen, kuikens en konijntjes en er worden fluitjes, katapults, springtouwen  en proppenschieters gemaakt.
Binnen mag je ouderwetse spelletjes komen spelen en leuke dingen komen maken in de meidenkamer. Binnen staat ook de grootste bonenverzameling van Nederland opgesteld met zeer bijzondere soorten zoals “het heilig boontje” en “de hitlerboon”.  
Daar is ook  een mooie verzameling schilderijen en een unieke verzameling brabantse boeren kleding met daarbij bijzondere brabantse mutsen ( de poffer).  Kinderen mogen trouwens zelf poffers ontwerpen en Paasslingers maken.  De nieuwe museumfilm, een product van Janus-films (van Nadja van Driel) beleeft vandaag zijn première voor groot publiek. In die (zwart-wit) film wordt het brabantse boerenleven tussen 1900-1950 uitgebeeld. Verder zijn er demonstraties kantklossen, er wordt met klei gewerkt en buiten worden een aantal historische tractoren  geshowd.
Met gezellige muziek van “De Borrelnoten” en accordeonist Harrie v. Helvoort en ons gezellige boerderij-terras zorgen wij voor een perfect sfeertje. Natuurlijk proeft U er onze smakelijke “boerenstruif” en bakken onze bakkers in de hout gestookte oven weer het  “boerenvloerbrood”, inmiddels beroemd tot in alle uithoeken van Brabant.. En de hele dag door wordt er, door een aantal sterke mannen, het oude :  “erdkaar in de kneup leggen” gedemonstreerd.  Wat dat is ? Kom zelf maar kijken ! Want rondom en in onze prachtige eeuwenoude museumboerderij kijk je altijd je ogen uit. Voor meer informatie over wat wij allemaal doen, kijk je op: www.museumboerderij.nl