Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Logo website-weg-naar-de-bevrijding-300x105_MediumVanwege de 70e verjaardag van de bevrijding van Zuid- en Oost Nederland in 1944 en 1945 is de journalistieke samenwerking www.wegnaarbevrijding.nl gelanceerd. Dit platform wordt gemaakt door, onder andere, het Brabants Dagblad,

Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, Omroep Brabant en Omroep Gelderland.  

Op de website komen in totaal twaalf hoofdstukken vol monumentale historische beelden en actuele reportages op te staan.  De rode draad op www.wegnaardebevrijding.nl is de verbinding tussen nu en toen. Wat is 70 jaar na het begin van de bevrijding nog zichtbaar, voelbaar en bekend over de strijd in ‘44 en ‘45’? In het aan de website gekoppelde jongerenproject maken jonge verslaggevers van de Wegener-dagbladen langs de bevrijdingsroute dwars door Europa contact met leeftijdsgenoten om deze vragen te beantwoorden. Het eerste hoofdstuk over D-Day staat op dit moment online. In onderstaand persbericht is meer informatie over de campagne te vinden.

Via deze link kunt u bijbehorende foto’s (hoge-resolutie) downloaden. Mochten er nog vragen zijn, kunt u contact opnemen met Wegener Media, de contactgegevens staan onderaan het persbericht.