Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

080806-lvdv-wandel4daagse_20.jpgVanochtend is de 45e Jeugd- en Gezinsvierdaagse van Heeswijk-Dinther geopend, met als actuele thema 'de Olympische Spelen'. Van 6 tot en met 9 augustus wandelen de deelnemers 5, 10 of 15 kilometer. Vanzelfsprekend zijn ook de rolstoelers van Bernezorg dit jaar weer van de partij. Naast het wandelen zijn er ook diverse andere activiteiten. Een foto-impressie van de start. Dinsdagavond was het inschrijfbureau in de Uithof achter de Abdij al geopend. Hier begon het vierdaagse-evenement al met een bingoavond voor de jeugd.

Vanochtend werd de wandelvierdaagse geopend met het hijsen van de vlaggen. Burgemeester Heijmans was juist op tijd het hijsen van de Nationale driekleur zelf ter hand te nemen. Openingswoordjes werden gesproken door de voorzitter van de Vierdaagse Willie van Daal, maar ook de voorzitter van de Nederlandse Wandelbond was ter plaatse om de wandelaars een fijne vierdaagse toe te wensen.
Na het hijsen van de vlaggen werden de ballonnen de lucht in gelaten, waarna ieder aan zijn wandelafstand kon beginnen.

Vandaag is er na het wandelen een bezoek aan natuurtheater de Kersouwe. Hier kunnen de deelnemers kijken naar de jeugdvoorstelling Villa Frankenstein. Hierin worden een Weerwolf en Dracula met hun problemen geholpen door een Baron, die als hobby heeft een mega-monster te maken. Als dat maar goed afloopt.

Op donderdag wordt er opnieuw om 9.00 uur gestart vanaf het Plein 1969. Na het wandelen is er een picknick bij de Abdij van Berne, waarna er een spelletjesmiddag is met als thema "Water".
Op vrijdag is er na het wandelen vanaf 14.00 uur een playbackshow. 's Avonds is er een spelletjesavond vanaf 20.00 uur met als thema 'de Olympische Spelen'. Vuurkorven zorgen daar voor een echte zomeravondsfeer. Beide activiteiten zijn bij de Abdij van Berne in de Abdijstraat.

Op zaterdag tenslotte is de slotdag. Om 11.30 starten de deelnemers van de 15 kilometer. Om 12.15 uur de wandelaars voor de 10 kilometer. Om 13.00 uur de rolstoelers en de 5 kilometerlopers. Vanaf 14.45 uur is er een bloemenhulde op het Plein 1969 met aansluitend het Defilé.