Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

molen22bij2.jpgEr is in Dinther een geweldige prestatie geleverd door “Stichting De Kilsdonkse Molen en de vrienden van de Kilsdonkse Molen.” Zij hebben de gelden bijeengebracht om de oude unieke combinatie van “ watervluchtmolen”  en “ watermolen” te kunnen restaureren en reconstrueren naar de situatie zoals die in 1880 was.  Een geweldige prestatie en een prachtig resultaat. En daarmee wil VVV Heeswijk-Dinther hen, samen met u,  van harte feliciteren.
 Daarom start op zaterdag 9 mei bij Molen de Windlust in Vorstenbosch tussen 09.00 en 11.00uur de  “Bloemenfelicitatie fietstocht”.
Deelnemen aan de tocht van ca 35 km kost € 2.00 Voordat u vertrekt naar de Kilsdonkse Molen kunt u de Molen de Windlust bezichtigen zodat u later het verschil tussen de ene en de andere molen goed kunt zien.
Bij de Firma Verkuijlen aan de Boterstraat kunt u proeven van de lekkere aardbeien en krijgt u  een bloem van Miranda’s bloemenshop uit Heeswijk-Dinther aangeboden voor de  Kilsdonkse Molen.Bij de Kilsdonkse Molen zijn demonstraties van het olieslaan in de watergedreven oliemolen en het malen van graan in de watervluchtmolen. Ook worden er rondleidingen gehouden in de natuurlijke omgeving van de heringerichte Ecologische Verbindingszone Zwanenburg. Verschillende muziekgezelschappen uit de omgeving zorgen voor een muzikale omlijsting.
 Fiets mee………………….Feliciteer mee…………..met de Heeswijk-Dintherse VVV Informatie:VVV Heeswijk-Dinther 0413-292884 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.