Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

SolexraceDe 24-uurs Solexrace van Heeswijk-Dinther zit er weer aan te komen en net zoals alle eerdere jaren zijn de voorbereidingen al weer maanden in volle gang. Vol trots vertelt de organisatie (Stichting 24-uurs Solexrace i.s.m. Rock ’n Lollband WC Experience) over het overvolle muziekprogramma dat vooral bedoeld is om de duizenden bezoekers naar het evenement te krijgen. Want de 24-uursrace is méér dan alleen maar Solexen, zo weet René van Rooij te vertellen: “Alleen al de sfeer die er heerst over het hele terrein, dat is met weinig andere festivals te vergelijken”. De bezoekers komen allemaal voor hetzelfde: feest, muziek en verbroedering. In de pits heerst slechts tussen een enkel team een lichte afgunst. Van Rooij: “De meesten komen met maar één doel: de race uitrijden, met zoveel mogelijk gesponsorde kilometers op de teller ten bate van Kika”.

 

Back to the 70’s, 80’s & 90’s

Er is dit jaar gekozen voor een joekel van een feesttent, in plaats van de inmiddels befaamde megaparasol, om zo in ieder geval de weergoden te slim af te kunnen zijn. Op vrijdag 20 augustus gaan de deuren om 18 uur open en om 20 uur trappen de DJ’s Buurman en Buurman af met hun pakkende muziekspektakel voor jong en oud met het thema: 70’s, 80’s en 90’s. Daarna is de beurt aan Balkan Boris en Pete Piper die de ingeslagen weg vol gas gaan doorzetten totdat de hoofdact van de avond zijn opwachting maakt: The Party Animals. “Wegens succes geprolongeerd” kopt het programmaboekje van de Solexrace en daar is geen woord aan gelogen. Vorig jaar wisten zij het hele terrein in extase te brengen met hun opzwepende hits van toen, aangevuld met nieuw(er) werk: I want to be a hippy, Aquarius, Hava Naguila en vele andere hits passeren ongetwijfeld weer de revue.

Herrie Davidson, Def Americans en Bierefluiters

Op zaterdag is het terrein voor iedereen geopend vanaf 14 uur. DJ Dave voorziet het publiek van passende muziek om zo, samen met presentator Dingeman Knaap, de spanning op te voeren tot het moment dat het startschot klinkt. Direct na de start om 16 uur neemt de Herrie Davidson Band het stokje over om de tijden van oude Rock te laten herleven. Als eenieder in de juiste stemming is worden deze rockers opgevolgd door The Def Americans die met hun Johnny Cash-covers vele nostalgische beelden weten op te roepen. Voor de vrolijke noot zorgen vervolgens De Bierefluiters, die met een vette knipoog diverse hits in een ander jasje steken en zonodig van een hilarische tekst voorzien. Net als afsluiter WC Experience zijn zij niet voor niets een graag geziene gast op het Zwarte Crossfestival.

 

Bestel Mè en WCE met VIPS

Na de Bierefluiters is het tijd voor de enige officieel erkende Rowwen Hèze-coverband van Nederland ‘Bestel mè’. Deze formatie brengt de nummers van Los Limbos met veel verve en overgave. Ze maken van de gelegenheid gebruik om op deze avond een Live-CD/DVD te laten maken. Dát wordt dus een optreden om je vingers bij af te likken. De afsluiter van de avond is de Brabantse Rock ’n Lollband WC Experience met een speciaal optreden m.m.v. diverse VIP’s. Daarbij zijn onder anderen Frank Anthony (Elvis-impersonator uit Oss), Jan Loeffen (frontman van rockband Rattlesnake Shake), Paul Delpeut (zanger/gitarist van The Hot Studs), Bianca vd Broek (rockchick uit Baarle-Nassau) en Hans van Erp (van ’t duo Pap en Pudding). Na deze finale wordt ’t podium leeggeruimd voor de zondag, maar de bikkels op de Solex draaien hun rondjes gewoon door in ’t holst van de nacht. In het aangrenzende café wordt nog tot 3 uur muziek gedraaid, maar in de feesttent en op het festivalterrein keert de rust weder in verband met de nachtrust de omwonenden.

Kerstkoffieconcert met wedstrijd snertslobberen, Valt in de Pikkers, Hot Studs en WC Experience

Bij het krieken van de zondag, als de Solexracers hun moeilijkste uren achter de rug hebben, slingert DJ Dave vanaf 9 uur zijn muziek weer de feesttent in. Op datzelfde tijdstip begint er op de camping een heus kerstkoffieconcert door een nog geheime kerstfeestband. Deze band zal vol enthousiasme de echte die-hard festivalgangers een gepast stukje muziek voorschotelen. Wanneer de campingbezoekers dan enigzins zijn ontwaakt wordt er een snertslobber wedstrijd georganiseerd om te kijken wie de sterkste maag heeft. Rond 12 uur maakt Dave plaats voor de lokale helden van Valt in de Pikkers. Nadat deze muzikanten een uur lang het achterste van hun tong hebben laten zien is de beurt aan The Hot Studs. Een sensatie voor uw oren, de 60’s en 70’s herleven. De muziek van toen met de techniek van nu. Na de Hot Studs maakt mede-organisator WC Experience de borst weer nat om het publiek te vermaken. Ditmaal in hun eigen vertrouwde bezetting waarmee ze het hele jaar door in heel Brabant en ver daarbuiten menig feest en festival op de kop zetten. Wanneer klokslag vier uur de geblokte finishvlag gezwaaid wordt zetten ze uiteraard hun hit “Bakkes oep ne kaai” in, gevolgd door “Plaankgas”. Op de klanken van deze Solexhits maken de titanen die de race uitgereden hebben hun ereronde over het circuit. De race zit er op!

 

Plork en de Aannemers sluiten af

Om vijf uur is er de prijsuitreiking en de overhandiging van de cheque aan KiKa met het bedrag dat bijeengeracet is door de deelnemers aan de race. De kampioenen worden gehuldigd en iedere deelnemer die de 24 uren heeft volgemaakt mag de felbegeerde 24-uursmedaille in ontvangst nemen. Als afsluiter én uitsmijter van dit weekend bomvol muziek maakt de band Plork en de Aannemers zijn opwachting. Deze ludieke en kolderieke verzameling van mafkezen uit Borculo, die inmiddels kind aan huis is bij 3FM, weet op een geweldig leuke manier het publiek te entertainen. Als om half 8 hun laatste tonen hebben geklonken is het hopelijk tijd om terug te kijken op een geweldig leuke en enerverende 24-uursrace. Hoog tijd om bij te gaan slapen voor de vele deelnemers, het personeel en de vrijwilligers.

Tickets

De deelnemers zijn de dagen aan het aftellen voordat ze van start mogen en zijn volop bezig met hun voorbereidingen. De online tickets vliegen inmiddels al een tijdje als warme broodjes over de digitale snelweg. Na een succesvolle vroege vogelactie is dit weekend de regionale voorverkoop van de tickets van start gegaan.  De kaarten zijn te koop bij de volgende adressen:

Landelijk alle Music Store en Belcompany winkels

Zaal/Restaurant Stanserhon,
Tabaksspeciaalzaak van Roessel, Schijndel

CD Kiosk, Oss
Cafe Frappant, Berlicum

Cafe de Ketel, Vorstenbosch

En uiteraard online te bestellen via www.24uurssolexrace.nl . De gasten genieten van een groot voordeel tijdens de voorverkoop dat kan oplopen €17,50 per persoon. Om enige controle te houden op de 2000 campingtickets zijn deze alleen via de site te koop voor €10,- p/p.Voor meer info, online ticketverkoop en voorverkoopadressen: zie www.24uurssolexrace.nl.