Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

ehbo_nbrWilt u een evenement organiseren? Wees op tijd met het inschakelen van een EHBO-gediplomeerde. Voor het organiseren van een evenement moet u bij de gemeente een vergunning aanvragen. Binnen acht weken na het indienen van uw aanvraag, krijgt u van ons bericht of de vergunning verleend wordt en zo ja, aan welke voorwaarden u verder moet voldoen.
Een van de eisen die wij aan de vergunningen kunnen stellen is het inzetten van een EHBO-gediplomeerde. In principe hoort bij ieder evenement ten minste één EHBO-post aanwezig te zijn. Vervolgens moet per 750 bezoekers één EHBO-post worden ingericht. Veel verenigingen en instellingen doen hierbij een beroep op een lokale EHBO-vereniging. Het aantal vrijwilligers van EHBO-verenigingen is echter beperkt. Wilt u er zeker van zijn dat u kunt beschikken over een EHBO'er tijdens uw evenement, vraag dan tijdig, tegelijkertijd met het aanvragen van een vergunning, of de EHBO-vereniging bij u in de buurt op genoemde datum en tijdstip hulp kan verlenen.

Niet afhankelijk zijn van anderen? Overweeg dan om een of meer vrijwilligers van uw vereniging een EHBO-cursus (reanimatie en verbandleer) te laten volgen, zodat u de deskundigheid van een EHBO'er in eigen huis hebt! U kunt hiervoor (in Heeswijk-Dinther) contact opnemen met EHBO-vereniging St. Raphael, Jenneke Beerling, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..