Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110417_kasteel_narcissenHet is op 2e Paasdag op Kasteel Heeswijk weer volop genieten van het Lentefeest, dat traditiegetrouw in het teken staat van cultuur en natuur, omdat het evenement samenvalt met de Dag van het Landschap. Vandaag voeren de wandelingen langs de in de jaren dertig gekanaliseerde Aa, die weer kronkelt als vanouds en dat biedt perspectieven voor de ijsvogel, die in natuurlijke oevers broedt.

Binnen de kasteelgracht klinkt muziek en worden voor de kinderen paasworkshops gegeven. Concerten vinden plaats in de Ridderzaal en de Wapenzaal. In het Koetshuis worden door IVN en de Heemkundekring archeologische vondsten getoond uit het Aa-dal. Een extra hoogtepunt biedt dit jaar de tentoonstelling Een andere wereld. André van den Bogaerde (1787-1855), gouverneur van Noord-Brabant, die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken.  
 
Brasserie Het Koetshuis
Tijdens het lentefeest  is Brasserie Het Koetshuis open om culinair, cultureel of anderszins op adem te komen. Koffie, thee en gebakjes, maar ook hapjes van de ‘kleine kaart’ worden geserveerd.
 
De Paasbrunch: vanaf 11.00 uur
In de keldergewelven van het kasteel kunt u deelnemen aan een uitgebreid brunchbuffet. De lentebrunch kost  voor volwassenen € 32,50 of € 37,50 met cultureel programma en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
€ 17,- of € 19,50 met cultureel programma. Reserveer alvast uw tafel(s) via 0413 292352.
 
Dag van het Landschap: start wandelingen 12.00, 13.30 en 15.00 uur
Met Brabant in de Ban van Buiten brengt het Brabants Landschap natuurbehoud dichterbij. Tijdens hun Dag van het Landschap kunt u onder leiding van een IVN gids een wandeling maken van anderhalf uur langs de meanderende Aa. Deelname is gratis.
 
Entree tentoonstelling, concerten en kinderworkshops: € 6 (volwassenen) en € 3 (4 t/m 12 jaar).