Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

on_the_move1Per Amerikaan worst afleveren bij Clara voor goed weer.De Bernhezer club voor klassieke en Amerikaanse voertuigen houdt op 16 en 17 juli de Meeting Knalpijppop.Met een muzikaal programma op zaterdag en een grootse meeting voor liefhebbers van klassieke en Amerikaanse voertuigen met diverse activiteiten is de club gebaat bij goed weer. Op 18 juni zal een delegatie van de club een bezoek brengen aan het Clarissenklooster te Megen. 

De heilige Clara, patrones van onder andere radio- en televisiepersoneel is bekend als verleenster van goed weer. Gebruikelijk is dat hierbij een worst geschonken wordt. Reden genoeg voor BH Dubbel D (Bernheze Dubbel Dik) om af te reizen naar het klooster om opgenomen te worden in de gebeden van de zusters en Clara gunstig te stemmen. “We hopen hiermee dat onze meeting, aan de Aa-kantstraat in Heeswijk Dinther, letterlijk in het zonnetje wordt gezet”, aldus voorzitter Toon Konings, eigenaar van een enorme Amerikaanse Buick uit 1973

“Het wordt helemaal geweldig als het weer deze keer een beetje meewerkt. Daarom vertrekken we op 18 juni naar het Clarissenklooster te Megen met een enorme worst en hopen dat Clara voor mooi weer kan zorgen. Meer kunnen we niet doen. We verzamelen die zaterdag op het Heeswijkse kerkplein, en dan zullen we gezamenlijk afreizen naar Megen. En we nemen ook een envelopje mee voor de zusters die voor ons gaan bidden” lacht Toon, “want de zusters zijn vegetarisch.”

 

De Meeting Knalpijppop wordt voor de derde keer georganiseerd. Toon: “De voorgaande jaren werkte het weer niet echt mee. Dit jaar proberen we het nog een keer; driemaal is scheepsrecht. Daarvoor halen we alles uit de kast. We hebben een grote feesttent waar zaterdag 16 juli vanaf 19.00 uur drie bekende bands op zullen treden: Big Caz & The 4 Bobs, 666 The Nightmare en Rattlesnake Shake.”

Zondag is de Knalpijppop Meetingdag. Uit de hele regio zullen er klassieke en Amerikaanse voertuigen samendrommen als auto’s, motoren, bromfietsen, vrachtwagens enzovoort. Er is volop kindervermaak, een festivalmarkt en de middag heeft als thema rock en roll. Live muziek van Big Caz & The 4 Bobs met rock & rollmuziek uit de jaren ’50 en ’60. Verder een verkiezing van het mooiste voertuig en er kan deelgenomen worden aan het hilarische spel Knalpijppotpleuren. “Het is een unieke Meeting voor jong en oud, er is van alles te zien en te beleven”, aldus Toon Konings.

 

Voor kaarten of meer info kun je terecht op de website www.bhdubbeld.nl of je kunt ons volgen op twitter, Hyves of Facebook.