Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090821-phe-solex_24-uurs__8Aankomend weekend start de 24-uurs solexrace. Hierbij het laatste nieuws voorafgaand aan dit grote evenement in Heeswijk-Dinther. Drummer Raymond de Graaf en zanger Patrick Marcelissen van de rock & loll-band WC Experience fietsen zaterdag naar de 24-uurs solexrace in Heeswijk-Dinther. Ze willen precies op tijd aankomen om met burgemeester Jos Heijmans van Bernheze de solexrace te openen. Patrick & Raymond vertrekken tussen 13:00 en 14:00 uur per racefiets vanuit Raamsdonksveer. Iedereen die daar zin in heeft mag meefietsen. De bandleden verwachten er om kwart voor vier te zijn. Ze nemen dan samen met burgemeester Jos Heijmans het parcours in gebruik. Patrick & Raymond op hun racefiets en burgemeester Jos Heijmans op een solex. Klokslag 16:00 uur nemen de 116 teams van de solexrace bezit van het parcours. Zij strijden vanaf dat moment plaankgas om de eer en een enorme bokaal.

Muziekprogramma
Het muziekprogramma van de 24-uurs solexrace begint vrijdagavond al om 18:00 uur met DJ Dave gevolgd door 90's NOW van 21:00 uur tot 01:00 uur. Zaterdag treden tussen 17:00 uur en 0:300 uur Pokey and the Headlights, Kiek Now Us, Memphis Maniacs, WC Experience en Chille met Nille featuring Mr. Ball (Bart Balletjes) op. Het gezinsprogramma op zondag bestaat uit de Jan van Brusselband, WC Experience, Les Truttes & De Fik Erin. De muziek op zondag begint om 12:00 uur en duurt tot 20:30 uur. Kijk voor kaarten op www.24uurssolexrace.nl .

Kinderprogramma
Jong Nederland HDL verzorgt het kinderprogramma tijdens de 24-uurs solexrace. Kinderen kunnen op de foto met mascotte Willemlex (op de solex), er is een playbackshow en minidisco, een luchtkussen, een levende gokkast en een ballonwedstrijd. Tijdens die wedstrijd zijn kaarten te winnen van Safaripark en Speelland Beekse Bergen en Dierenrijk in Nuenen. Er is ook een prijs voor de ballon die in de raarste plaats, qua naam, terecht komt. De levende gokkast bestaat uit drie grabbelende personen. Grabbelen zij allen dezelfde kleur dan krijgt de "gokker" een leuk prijsje. Jong Nederland HDL bestaat dit jaar een halve eeuw.

Overnachten
Zo'n vol programma vraagt natuurlijk om overnachtingsmogelijkheden. De solexrace biedt een knusse camping voor tentjes, caravans, campers & vouwwagens. Overnachten kost 10 euro per persoon. Er moet online gereserveerd worden via www.24uurssolexrace.nl .