indexNatuurtheater De Kersouwe heeft een uniek boek samengesteld ‘70 Jaar, De Kersouwe, in woord, beeld en kleur’ met vele verhalen, anekdotes, overzichten, foto’s en affiches van 70 jaar Kersouwe. Zondagmiddag 23 augustus na de grandioze première van de Klokkenluider van de Notre Dame is het eerste exemplaar uitgereikt aan speelster van het eerste uur Mieke van Gein-van Aspert door voorzitter van De Kersouwe Pieter-Jan van Hoof.

Mevrouw van Gein- van Aspert is zeer verguld met het boek. 70 Jaar geleden speelde zij haar eerste rol in de het toneelstuk De Paradijsvloek. Ze herinnerde zich het nog heel goed. In die tijd speelde ze vooral bijbelse verhalen in De Kersouwe. Die ontwikkeling van bijbelse stukken, van toneelstukken van bijvoorbeeld Anton Coolen en Brecht naar het muziek- en totaaltheater van nu, is in het boek heel mooi weergegeven.

Volop verhalen en anekdotes Het schrijversteam, bestaande uit Adri van de Brand, Ad Donkers, Marenna van Reijsen, Bart van Schijndel en Henk Voets, heeft gekozen om naast de geschiedschrijving vooral veel spelers en Kersouwe vrijwilliggers aan het woord te laten. Die keuze maakt dat het een levendig boek is met unieke verhalen en volop beeld over de vier hoofdactiviteiten van De Kersouwe:

* Theatergroep De Kersouwe

* Jeugdtheatergroep De Kersouwe

* Evenementen en optredens van cabaretiers en bands

* Klasse(n)theater

Het boek is bovendien prachtig en heel eigentijds vormgegeven door Buro Tweevoud uit Heeswijk Dinther.

Te koop

Het boek is te koop bij de VVV in Heeswijk voor € 29,50. Voor oud-Kersouwenaren en Vrienden van de Kersouwe is het boek (voor een gereduceerde prijs) te bestellen via het secretatriaat van de Kersouwe of te koop tijdens een van de voorstellingen van de Klokkenluider van de Notre Dame op 28, 30 aug, 4, 6, 11 of 13 sept.