Wende SnijdersPop en klassiek smelten samen.

De musici van Het Gelders Orkest strijken deze zomer samen met de veelbekroonde zangeres, Wende Snijders, neer in de Kersouwe voor een verrassende avond onder de sterrenhemel. Het belooft een magische avond te worden. 26 juni, 21.00 uur entree 27,50 (excl. €1,50 servicekosten).

Spannende combinatie

Op vrijdagavond 26 juni staat Wende Snijders met Het Gelders Orkest op het podium. Een muzikale samenwerking die grenzen verlegt. Wende Snijders is bekend geworden met haar fantastische vertolkingen van Franse Chansons, maar maakt tegenwoordig ook elektronische muziek, pop en rock. Het Gelders Orkest geldt als symfonieorkest van topniveau dat beschikt over 85 musici. Een spannende combinatie. Terwijl de dag langzaam afscheid neemt, stapt deze spannende combinatie het podium op. Een cross-over tussen orkest en zangeres die je bij je lurven grijpt.

Diverse prijzen

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als performer en maker van eigen repertoire en shows binnen de theaterwereld en het popcircuit. Ze maakte meerdere cds en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs, 2 Edisons). Haar nieuwste cd Last Resistance nam Wende op in Berlijn.

Klassiek en pop smelten samen

Wende gaat met Het Gelders Orkest op avontuur in show waarin popmuziek en klassieke muziek samen smelten. De combinatie rockt, swingt en is klassiek. Het publiek wordt getrakteerd op meerdere talen in één programma. Eenheid in diversiteit is het streven.

Bas Wiegers, dirigent van het Gelderd Orkest vertelt in de Gelderlander dat het doel is om iets neer te zetten dat een grotere reikwijdte heeft dan klassieke muziek. “Met Wende, haar band en het orkest krijgen we een breed scala aan muzikale mogelijkheden. Het rockt, het swingt, het is klassiek.”

Een weergaloze avond vol vuur, melancholie en verleiding. Op vrijdag 26 juni kun je genieten van deze gouden combinatie in Natuurtheater de Kersouwe. Kaarten zijn te bestellen op www.kersouwe.nl .

Wende Snijders1