110827-RvH-Bernhezeloop-23Net als voorgaande jaren vond gisteren op de laatste zaterdag van augustus de Bernhezeloop plaats. Dit sportevenement werd alweer voor de 9e keer georganiseerd door Medisch Trainings Centrum Bernheze met de gemeente als hoofdsponsor.

Het was nog even spannend of het weer roet in het eten zou gooien, maar gelukkig bleef het op een druppeltje na bij de start van de Rabo-jeugdloop droog.

Dit jaar was het deelnemersveld nog groter dan in voorgaande jaren; met lopers uit het hele land. De jeugd begon om half vijf met de Rabo-jeugdloop. Er waren drie wedstrijden. De eerste wedstrijd was voor de jeugd tot en met acht jaar en ging over 650 meter. De tweede wedstrijd was voor negen- en tienjarigen en ging over 1300 meter. De laatste jeugdwedstrijd was voor kinderen tot en met twaalf jaar en ging over 1950 meter.

Na de jeugd vertrokken de halve marathon in Heesch en de estafette in Heeswijk-Dinther. Het publiek moedigde de sporters fanatiek aan. Dit gebeurde niet alleen bij de start, maar ook langs de rest van het parcours. Om de hardlopers bij te staan zorgden enkele dweilorkestjes voor een gezellige sfeer. Het publiek beperkte zich niet alleen tot aanmoedigen, maar zorgde ook voor bekertjes water, die dankbaar aangenomen werden. En bij wie geen water nodig had, verscheen in ieder geval een glimlach op het gezicht!

Alle uitslagen en tijden zijn te vinden op de website van de www.bernhezeloop.nl.

Tekst en fotografie: Ronald van Hastenberg