Basketbal

TenderfeetIn een toernooi voorafgaand aan dit seizoen werd al eens tegen Vido gespeeld. Toen al een erg goed team en gezien ze in de competitie nog ongeslagen zijn, lijken ze ook nu die naam waar te maken. Tenderfeet speelde vorige week al een goede wegstrijd, maar zijn ze opgewassen tegen Vido?

Tenderfeet begint in een dynamische zone verdediging om de beruchte schoten van de heren uit Veldhoven tegen te houden. Helaas blijken de schoten in het begin toch goed te vallen. Onder de basket daarentegen is Tenderfeet de baas. Door sterk spel van de centers weet Tenderfeet goed bij te blijven. Helaas moet center Rein Megens halverwege het eerste kwart al van het veld wegens een geïncasseerde elleboogstoot, vijf hechtingen zijn het gevolg. Het eerste kwart wordt afgesloten met een voorsprong!: 18-17.

Gezien een deel van de sterkte onder de basket weg gevallen is moet er ook meer dreiging van buiten uit komen. Gelukkig wordt hier voor gezorgd en dankzij enkele goede schoten van Adam Linn en Ron vd Berg blijft de stand gelijk op gaan. Helaas denkt nr.33 van Vido hier anders over en scoort in de laatste 2 minuten nog 8 punten uit vrij eenvoudige schoten: 32-39 met rust.

In de rust wordt nogmaals duidelijk gemaakt dat wanneer de verdediging dicht zit en er goede keuzes worden gemaakt in de aanval de scores vanzelf komen. Dit blijkt dan ook in het 3e kwart, waar Tenderfeet mede dankzij 6 punten van Dennis van Meurs en 5 punten van Wouter van Hoof terug sluipt richting Vido. De achterstand is verkleint tot 47-50 en de heren van Tenderfeet zitten lekker in het spel.

In het laatste, zenuwslopende kwart komt Tenderfeet na 3 minuten al langszij: 51-50. Dan stokt de aanval voor beide teams, drie minuten lang gaat er geen bal meer door de basket. Wanneer dit wel weer gebeurd is dit in het voordeel voor Vido. Twee vrije worpen worden rustig raak geschoten en na een mislukte aanval van Tenderfeet volgt nog een score. Wanneer de stand weer gelijk wordt getrokken door een 3-punter van Jan Mikkers, blijft het tot één minuut voor tijd om en om gaan. Dan scoort Vido en weet Tenderfeet in de tegenaanval geen score te maken. Vido speelt beheerst uit en een laatste poging tot een 3-punter voor de heren uit Heeswijk-Dinther gaat mis. Eindstand: 58-61