Wielrennen

2014 06_01_3591-1_MediumAfgelopen zondag heeft in de bossen en de crossbaan rond Café Restaurant Stanserhorn de MTB cup Heeswijk plaatsgevonden. Onder geweldige weersomstandigheden hebben gedurende de dag de verschillende categorieën hun

wedstrijd gereden.

De super compacte ronde, over de crossbaan en de singletracks op het terrein van familie van Heugten worden jaar op jaar door de renners enorm gewaardeerd. Het werd afwisselend, technisch en zwaar genoemd vooral vanwege de overvloedige regenval die in de eerste helft van de week het parkoers drijfnat heeft gemaakt. Op de crossbaan was dit nog goed te merken, er zaten nog erg sompige stukken in.

Net als de afgelopen jaren werd het spits afgebeten door de fun mannen. Na 60 minuten wedstrijd hoorden ze de bel voor de laatste ronde. Uiteindelijk kwam Jan van Oorschot (Liempde) als eerste over de meet na vrijwel de gehele wedstrijd samen met Geert van Kuijk (Waalwijk) op kop te hebben gereden. Danny van Zoggel (Den Dungen) maakte het podium compleet.

Ook voor de jeugd was er deze dag ruimschoots tijd ingeruimd. Op de ingekorte ronde werd door de drie leeftijdscategorieën gestreden om de glimmende bokalen. De jongsten (8-10) reden 2 rondes, de jeugd van 11-12 jaar reed 3 rondes en ook de oudsten (13-14) kregen 3 rondes voor hun kiezen.

Vervolgens brak het geweld van de Masters 30+ en 40+ los. In dit traditie getrouw grote peloton werd weer fanatiek om de prijzen gestreden. In een langgerekt lint doken de renners het bos in. Nadat de eerste stofwolken opgetrokken waren bleek Freek de jong zich afgescheiden te hebben van zijn belagers om zo onbedreigd op de hoogste podiumplek af te koersen. De achtervolgende groep werd vervolgens ook uit elkaar gereden. Christian de Graaf en Sjonnie de Vries bleken daarvan de sterksten te zijn. Zij kwamen dan ook terecht op de plaatsen 2 en 3. Bij de 40+ categorie werd eveneens serieus om de podiumplekken gestreden door Micha de Vries, Leon van der Heijden en Marcel Scheffer.

Aan het begin van de middag was het de beurt aan de Junioren, Nieuwelingen en Vrouwen. Vlak na elkaar werden ze weggeschoten.

De junioren en nieuwelingen vormden een groot gemengd peloton waardoor het moeilijk te zien was wie er op kop reden. Nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek dat de podiumplekken als volgt verdeelt werden: Marvin Bovendorp, Perry van den Bos en Randy de Beus kwamen bij de junioren als eerste drie over de meet en bij de Nieuwelingen waren dat Marino Noordam, Yannick Vrielink en Carlo van den Berg. Lokale renner Martijn van Doorn reed net naast het podium en kwam als 4e over de streep.

In het vrouwenpeloton waren het de “oud gedienden”, Reza Hormes-Ravestein en Laura Turpijn die ronde na ronde elkaar opjutten. Uiteindelik trok Reza aan het langste eind en kwam als eerste over de meet, kort daarop gevolgd door Laura. Achter dit geweld reed Nicoletta de Jager onbedreigd naar de derde plaats. De Junior dames die in hetzelfde peloton meereden, maakten er een wedstrijd in een wedstrijd van en hier ging uiteindelijk Sophie van Berswordt met de eer strijken gevolgd door Yara Kastelijn en Mijntje Minkema. De podiumplaatsen bij de Nieuweling meisjes gingen naar Lorena Peterman, Charlotte de Graaf en Romy Berends.

Als laatste van deze lange en zonnige wielerdag was de wedstrijd van de Amateurs en Elite mannen. Ook zij zijn samen van start gegaan. De Amaterus voor 75 minuten en de Elite mannen mochten gedurende 90 minuten alles geven.

Bij de Amateurs werd al snel een kopgroep gevormd van een 5-tal renners waaronder Team Bikers Renner Guus Smits. Het werd een spannende race omdat er door de vele foutjes die door de mannen gemaakt werden vaak gewisseld werd op de koppositie. Uiteindelijk was het Guus die aan het langste eind trok, gevolgd door Yannick Runhart en Thijmen van de Vrede.

Bij de Elite mannen wedstrijd was al snel duidelijk dat Jeroen Boelen een hoofdrol zou gaan spelen. Hij reed lange tijd in de kopgroep maar wist halverwege weg te rijden om zo solo aan te komen. De achtervolgers moesten op het bochtige parcours slim positie kiezen om zo de podiumplekken op te

kunnen eisen. Matthijs Eversdijk en Dave van der Kooij deden dit het best en werden zo respectievelijk tweede en derde.

De organisatie kijkt terug op een enorm leuke en sportieve dag en wil Stanserhorn en MC Heeswijk hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van hun terreinen.

Voor meer uitslagen, foto’s en achtergrond informatie kunt u ook terecht op wscbernheze.nl of op facebook: Wielerevenementen Bernheze.