Wielrennen

2015-05-31 MTB CUP HeeswijkAfgelopen zondag 31-05-2015 heeft in de bossen en de crossbaan rond Café Restaurant Stanserhorn de MTB cup Heeswijk plaatsgevonden. Onder goede tot redelijke weersomstandigheden hebben gedurende de dag de verschillende categorieën hun wedstrijd gereden.

De super compacte ronde, over de crossbaan en de singletracks op het terrein van familie van Heugten worden jaar op jaar door de renners enorm gewaardeerd. Het werd afwisselend, technisch en zwaar genoemd.

Net als de afgelopen jaren werd het spits afgebeten door de fun mannen. Na 60 minuten wedstrijd hoorden ze de bel voor de laatste ronde. Uiteindelijk kwam Danny van Zoggel (Den Dungen) Jan van Oorschot (Liempde) als eerste over de meet. Patrick Vissers (Veghel ) en Rob Meeuwessen (Goirle) maakten het podium compleet.

Ook voor de jeugd was er deze dag ruimschoots tijd ingeruimd. Op de ingekorte ronde werd door de drie leeftijdscategorieën gestreden om de glimmende bokalen. De jongsten (8-10) reden 2 rondes, de jeugd van 11-12 jaar reed 3 rondes en ook de oudsten (13-14) kregen 3 rondes voor hun kiezen.

Vervolgens brak het geweld van de Masters 30+ en 40+ los. In dit traditie getrouw grote peloton werd weer fanatiek om de prijzen gestreden. In een langgerekt lint doken de renners het bos in. Nadat de eerste stofwolken opgetrokken waren bleek Nederlands Kampioen Christian de Graaff uit Rijswijk zich afgescheiden te hebben van zijn belagers om zo onbedreigd op de hoogste podiumplek af te koersen. De achtervolgende groep werd vervolgens ook uit elkaar gereden. Godie Jacobs (Genk) en Willem Jan Post waren best of the rest en kwamen dan ook terecht op de plaatsen 2 en 3. Bij de 40+ categorie Maikel Govaarts uit Drunen twee ronden voor het einde weg bij Micha de Vries en verwees Freddie van der Sloot teamgenoot Jan van Oorschot naar een 4e plaats.

Aan het begin van de middag was het de beurt aan de Junioren, Nieuwelingen en Vrouwen. Vlak na elkaar werden ze weggeschoten.

De junioren en nieuwelingen vormden een groot gemengd peloton waardoor het moeilijk te zien was wie er op kop reden. Nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek dat de podiumplekken als volgt verdeelt werden: Erik Boer, Per Wiggers en Randy de Beus kwamen bij de junioren als eerste drie over de meet. Lokale renner Martijn van Doorn reed naar een verdienstelijke 9e plek. Bij de Nieuwelingen werden de poduimplaatsen verdeelt tussen Thymen Arensman, Tim van Dijke en Rob Gambon.

Bij de Nieuweling meisjes, die net als de Junior Dames meestreden in het Vrouwenpeloton, Was Julia Boschker de snelste voor Lorena Peterman en Celine Klootwijk. Bij de juniordames waren de bloemen voor Kiki van Asselt voor Kim Bodemann en Charlotte de Graaf die 3e werd. In het vrouwenpeloton werd al snel een kopgroep gevormd door Reza Hormes-Ravestein, Laura van Regenmortel, Bianca van den Hoek en Linda ter Beek die ronde na ronde elkaar opjutten. Uiteindelik trok Laura aan het langste eind en kwam als eerste over de meet, kort daarop gevolgd door Reza en Bianca.

Als laatste van deze lange wielerdag was de wedstrijd van de Amateurs en Elite mannen. Ook zij zijn samen van start gegaan. De Amateurs voor 75 minuten en de Elite mannen mochten gedurende 90 minuten alles geven.

Bij de Amateurs werd al snel een kopgroep gevormd van een 4-tal renners waaronder Team Bikers Renner Guus Smits. Het werd een spannende race. Uiteindelijk was het Raymond van de Kruisweg s die aan het langste eind trok, gevolgd door Guus Smits en Liwald Doornbos uit Berlicum.

Bij de Elite mannen wedstrijd was al snel duidelijk dat Jeroen Boelen een hoofdrol zou gaan spelen. Hij reed al snel weg bij de rest van het peloton. De achtervolgers moesten op het bochtige parcours slim positie kiezen om zo de podiumplekken op te kunnen eisen. Gerben Mos en Rens de Bruijn deden dit het best en werden zo respectievelijk tweede en derde.

De organisatie kijkt terug op een enorm leuke en sportieve dag en wil Stanserhorn en MC Heeswijk hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van hun terreinen.