Basketbal

TenderfeetIn het weekend van 15 en 16 maart staan voor de Heren 1 van Tenderfeet maar liefst 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag 15 maart moest er aangetreden worden tegen Waldric uit Woudrichem en op de zondag stond EBBC uit Den Bosch op het programma. Om uitzicht te houden op de 2e plek was het voor de mannen uit Heeswijk-Dinther van belang dat beide wedstrijden gewonnen werden. Een zware taak aangezien beide tegenstanders op hun eigen manier lastig zijn om tegen te spelen.

Op zaterdag wordt or om 14:00 begonnen aan de wedstrijd tegen Waldric. De bezoekers uit Woudrichem zijn in eerste instantie maar met 5 spelers maar op het laatste moment komt daar nog een extra speler bij. Ondanks dat Tenderfeet zelf ook niet geheel compleet is heeft de thuisploeg toch een duidelijk voordeel in het aantal spelers. De tactiek wordt dus snel spelen en de druk er op houden zodat de tegenstander snel moe wordt.

Dit lukt in het eerste kwart uitstekend en Tenderfeet kan via een strakke verdediging en snelle aanvallen snel uitlopen naar een riante voorsprong. Vooral dankzij de 10 punten van Wouter van Hoof kan Tenderfeet een 25 – 10 voorsprong laten noteren na het 1e kwart.

Een goed begin is het halve werk zou je normaal gesproken zeggen maar dat ging in dit geval totaal niet op. Na het 1e kwart wordt door Tenderfeet vrij snel een sterk dalende lijn ingezet. De snelheid is uit de aanval en de scherpte is uit de verdediging. Hier maakt Waldric dankbaar gebruik van want bij de bezoekers gaat vanaf het 2e kwart werkelijk alles goed. Deze opleving zorgt er bij Tenderfeet voor dat het spel geforceerd wordt en dit komt de kwaliteit van de aanvallen niet ten goede. Dit alles zorgt er voor dat Waldric zich weer terug in de wedstrijd kan schieten en helemaal terug komt tot een 31 – 31 gelijk spel aan het einde van het 2e kwart.

De stemming in de rust is bij Tenderfeet alles behalve positief te noemen, spelers zijn gefrustreerd omdat niks lukt of omdat makkelijke ballen mis gaan en coach van Stiphout moet alles uit de kast trekken om te proberen het tij te keren na de rust. Er worden duidelijk afspraken gemaakt in de rust en de 1e paar minuten van het 3e kwart lijkt het een stuk beter te gaan. Tenderfeet kan een aantal makkelijke scores onder het bord pakken via Rein Megens maar helaas is de verdediging nog niet scherp genoeg en blijft het scoreverloop gelijk op gaan. Na een paar minuten is bij Tenderfeet weer het zelfde beeld als het tweede kwart te zien en gaat er weer weinig goed. Waldric heeft daarentegen het schot gevonden en gooit van alle hoeken van het veld ballen raak. Waldric weet in dit kwart iets uit te lopen naar een 48 – 54 voorsprong. Nog geen nood aan de man maar het spel moet wel vele malen beter wil Tenderfeet nog kans maken op de overwinning. Dat dit er vandaag echter totaal niet in zit is al snel te zien in het 4e kwart, Tenderfeet weet bijna alleen nog maar vanaf de vrijeworplijn tot scoren te komen en kan in dit kwart maar 9 punten maken. Waldric blijft hun aanvallen goed uit spelen en ook makkelijk scoren. De mannen uit Heeswijk-Dinther proberen in de verdediging nog wat andere verdedigingsvormen maar ook dit mag niet baten. Het 4e kwart wordt met 9 – 22 verloren en dit resulteert in een eindstand van 57 – 76. Een onnodig en zeer pijnlijk verlies voor de thuisploeg en geen goede voorbode voor de wedstrijd van zondag.

Scores: Wouter v Hoof (16 pt), Ron vd Berg (14 pt), Rein Megens (9 pt), Dennis v Meurs (6 pt), Jan Mikkers (4 pt), Bas v Loon (4 pt), Bart vd Oetelaar (2 pt) en Nard Megens (1 pt)

Op zondag 16 maart mag Tenderfeet voor de 2e wedstrijd van het weekend aantreden tegen EBBC uit Den Bosch. Beide teams hebben al vaak tegen elkaar gespeeld en zijn dus zeer bekend met elkaar. De wedstrijden tegen EBBC zijn vaak fysieke en daardoor lichamelijk zware wedstrijden en met de wedstrijd van zaterdag nog in de benen beloofd dit een zware wedstrijd te worden voor Tenderfeet.