Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

tenderfeetZondag 14 oktober speelde de heren 1 van Basketbalvereniging Tenderfeet uit Heeswijk – Dinther hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander B.C. Cracks Someren. Een nog onbekende tegenstander voor de ‘lange mannen’ maar zeker niet onderschat.

De wedstrijd begon rustig, de mannen van beide teams kwamen rustig in hun spel en de stand was na de eerste periode dan ook 14 tegen 20. Een lichte achterstand dus, maar nog zeker in te halen. De aanval was in de eerste twee periodes het enige minpunt, er was weinig dreiging vanuit dit deel van het spel en daar lieten de mannen van Tenderfeet dan ook af en toe punten liggen. De ruststand was 32 – 44. De mannen van Someren hadden dus een groter gat geslagen en er was maar een optie voor Tenderfeet. De verdediging moest compacter en er moesten minder fouten gemaakt worden. In de derde periode werd het gat nog iets groter en een slechte afwerking zorgde ervoor dat de tegenstander gemakkelijk kon scoren.
Dit kwart werd met 16 – 20 verloren wat een tussenstand gaf van 48 – 64. Hier nam de wedstrijd wel een wending. Tenderfeet begon beter te ballen en eindelijk kwamen er wat fast-breaks uit. Het spel waar ze vorig seizoen zo hoog door zijn geëindigd. Dit was echter te laat om de wedstrijd nog naar hun hand te zetten. De periodestand was dan ook 20 – 12, winst dus, maar de eindstand werd als 68 – 76 opgetekend. Een verlies dus met acht punten. De stand na vier wedstrijden, één gewonnen, drie verloren. Hopelijk biedt de volgende wedstrijd, 21 oktober in Cuijk, betere perspectieven. En anders de thuiswedstrijd op 28 oktober tegen Uden in sporthal De Zaert te Dinther. Deze wedstrijd wordt gespeeld om half twee.