Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120423KONINGINNEDAGVoor Heeswijk-Dinther staat er weer een dagvullend programma klaar.
De dag zal zoals gebruikelijk begonnen worden om 9.30 uur met een gezinsviering in beide kerken. Het thema van beide vieringen zal zijn “ MEDE LEVEN ”.

Aansluitend aan de viering zullen de Harmonie Sint Servaes en het Sint Barbaragilde dan wel  het Sint-Willebrordusgilde en de Koninklijke Fanfare Sint-Willibrord samen met veel kinderen en hun versierde fietsen, bolderkarren en buggy’s in optocht naar het marktplein vertrekken.

Om 10.30 uur zal hier de aubade plaatsvinden. Een afgevaardigde van burgemeester en wethouders van Bernheze zal, namens Hare Majesteit, de felicitaties van alle aanwezigen in ontvangst nemen. De fanfare en harmonie zullen een aantal marsen, waaronder het Wilhelmus, spelen. De gilden zullen een vendelgroet brengen. Vervolgens mogen de kinderen die hun fiets hebben versierd een klein cadeautje uitzoeken.

Voor iedereen van 11 tot 16 jaar organiseert Stichting Ranja een spannende en aktieve survivaltocht. Inschrijven tussen 11.00 en 12.00 uur bij Soos iMeet in Dinther.

Het middagprogramma van Koninginnedag vind plaats op Plein 1969. Voor jong en oud is tussen 13.30 en 17.30 uur veel te beleven. Op het marktplein zullen weer verschillende ‘Oranje’ attracties staan, er zal volop vertier zijn. Voor alle kinderen zijn er leuke spelletjes. Natuurlijk kunnen ook dit jaar basisschool kinderen uit Heeswijk-Dinther diverse spulletjes verkopen op de kinderspullenmarkt.
Deze middag wordt opgeluisterd door de blaaskapellen Bokkebloazers en ’t Kumt wel. Verder zal kindermuziek tejater groep Speelgoetd om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur een voorstelling verzorgen. Daarnaast zal Balletschool Heeswijk o.l.v. Willeke van Slooten om 15.00 uur een optreden verzorgen. Dit alles is te horen en te zien vanaf het terras, waar het goed toeven zal zijn.

Ook dit jaar is er een feestelijk ouderprogramma voor alle bewoners van Bernezorg. Om 14.30 uur zal het Plûzier, een volksmuziekgroep uit Zeeland, de middag komen op luisteren in de Tuinzaal van Cunera.

Natuurlijk ontbreekt de fietstocht niet. Er is een fietstocht van ongeveer 25 km uitgezet. Onderweg is er een post waar de fietsers voorzien worden van een heerlijk kopje thee of koffie. Start en inschrijving tussen 13.30 en 14.30 uur op het feestterrein. 

Kijk voor meer informatie op www.oranjecomite-heeswijkdinther.nl.

Het Oranje Comité Heeswijk-Dinther wenst u alle een fijne Koninginnedag toe!