Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

Nieuwe groep peuter- en kleutergym

logo sinecuraGymnastiek- en Turnvereniging Sine-Cura start vanaf vrijdag 4 september met een nieuwe groep peuter- en kleutergym. Onder bevoegde en deskundige leiding kunnen de kinderen vanaf de leeftijd van 3,5 jaar op een speelse manier kennis maken met alle basisvormen van bewegen: klimmen en klauteren, lopen, springen, gooien (mikken) en vangen en balanceren.

Lees meer: Nieuwe groep peuter- en...

Ouder - Peutergym bij Sine-Cura

Peutergym bij Sine-CuraKlimmen, klauteren, rollen, springen, balanceren en schommelen maar ook samen bewegen op muziek en spelletjes doen, maken iedere les tot een feest voor ouder en kind. De lessen zijn bedoeld voor peuters tot 4 jaar welke goed kunnen lopen, die samen met mama, papa, grootouders of oppas bewegingservaring willen opdoen met andere volwassenen en peuters in een grote ruimte.
De peuters krijgen spelenderwijs wisselende toestelsituaties aangeboden, waardoor kinderen geprikkeld worden om te bewegen. Daar komen ook andere vaardigheden bij, zoals zingen en spelletjes in de kring. Samen bewegen zorgt voor een fijn contact en de peuter doet veel succeservaringen op wat zorgt voor zelfvertrouwen.

Belangstellenden zijn welkom om een keer te komen kijken. Meteen meedoen kan natuurlijk ook! De kinderen gymmen op blote voeten of gymschoenen (stroeve zool) en makkelijk zittende kleding is gewenst. De lessen zijn op donderdag van 09.00 tot 10.00 uur in sporthal de Zaert, m.u.v. de schoolvakanties. Betaling (3 euro) is per les.

Sine-Cura op zoek naar instructrices

gymnastiekTurn- en gymnastiekvereniging Sine-Cura uit Heeswijk-Dinther is op zoek naar enthousiaste groepslesinstructrices voor diverse groepslessen (Peuter- en kleutergym, Aerobic, Zumba en turnlessen)

De Zumba en turnlessen zijn voor vervanging tijdens zwangerschapsverlof. De overige lessen zullen op vaste basis zijn.

Lees meer: Sine-Cura op zoek naar...

Krappe winst voor Sine-Cura.

2014-02-09 Cine CuraOp 9 februari ’14 turnden het onderbouwteam van Sine-Cura hun derde competitiewedstrijd tegen Turnlust uit Budel.

Het team, bestaande uit: Lynn Timmer, Yanou Smits, Ida van Zutphen, Nina Verhoeven, Noëlle van Zutphen en Maud van der Wielen, turnden vandaag hun derde competitiewedstrijd. Na goede oefeningen en een hele spannende wedstrijd was de uitslag daar. Het team van Sine-Cura won met 0,4 punt verschil van het team van Turnlust. Gefeliciteerd turnsters met deze overwinning.

Twee keer winst voor Sine-Cura!

2014-01-12 Sine CuraOp 12 januari ’14 turnden twee teams van Sine-Cura hun tweede competitiewedstrijd tegen Variant uit Lage Mierde

Het onderbouw team bestaat uit: Lynn Timmer, Ida van Zutphen, Nina Verhoeven, Sophie Nooijen, Noëlle van Zutphen en Maud van der Wielen. Dit team heeft een prestatie geleverd waar ze trots op mogen zijn. Dit blijkt wel uit de resultaten, want ze hebben met ruim 16 punten verschil gewonnen. Het bovenbouw team bestaat: Nina Eijmberts, Janne van de Ven, Joyce Kastelijn, Jelke de Wit, Kim Kuijpers en Winnie van Kronenburg. Ook dit team heeft keurig geturnd en gewonnen met een ruim verschil. Wederom weer twee goede wedstrijden voor Sine-Cura!

Drie keer winst voor Sine-Cura!

Team bovenbouw_Sine-cura_Op 8 december ’13 turnden drie teams van Sine-Cura hun eerste competitiewedstrijd tegen de Molenwiek uit Asten. Het bovenbouw team bestaande uit: Nina Eijmberts, Janne van de Ven, Joyce Kastelijn, Jelke de Wit, Kim Kuijpers en Winnie van Kronenburg. Dit team heeft keurig geturnd en gewonnen met ruim vijf punten verschil. Het tweede team dat turnde, bestaat uit: Lynn Timmer, Yanou Smits, Ida van Zutphen, Sophie Nooijen, Noëlle van Zutphen en Maud van der Wielen. Het team heeft ondanks de spanningen voor de eerste wedstrijd, hun beste beentje voor gezet. Dit blijkt wel uit de resultaten, want ze hadden met 12 punten verschil gewonnen. Het derde team van Sine-Cura bestaat uit: Lynn van Doorn, Sille Donkers, Famke Voets, Rosa van de Ven, Janne Donkers en Wies van der Lee. Dit team heeft ook super goed geturnd, want ze hebben met 13 punten verschil gewonnen. Kortom een super prestatie voor Sine-Cura!

Sine-Cura turnt de zomer in

Logo turnvereniging Sine-CuraOp zondag 23 juni is het weer zover: de sporthal van Gymnasium Bernrode maakt plaats voor de clubkampioenschappen van Turn- en Gymnastiek vereniging Sine-Cura uit Heeswijk-Dinther. Dit maal heeft de competitiedag een zeer toepasselijk thema: de zomer. Circa 90 turnsters en turners met een leeftijd tussen de 6 en 18 jaar laten hun talent en passie voor turnen zien. Gezelligheid, competitiegevoel en sportiviteit zijn de kernwoorden van deze dag.

De ochtendwedstrijd begint om 09.00 uur en eindigt om ± 12.00 uur. De jongere deelnemers zetten hun beste beentje voor op vijf verschillende onderdelen: vloer, brug, balk, sprong met kast/pegasus en trampoline. De middagwedstrijd, die bedoeld is voor de oudere deelnemers en selectie, duurt van 11.30 uur tot ± 15.00 uur. Tussen de twee wedstrijden door vindt een demonstratie plaats van een professionele dansgroep.

Het thema 'zomer' is niet voor niets gekozen. De clubkampioenschappen vinden namelijk plaats in het eerste weekend van de astronomische zomer. Kleurrijke en feestelijke elementen zijn dan ook volop terug te vinden. Door de vrolijke aankleding van de locatie wordt een zomergevoel gecreëerd, er is een springkussen voor de kleine bezoekers en deelnemers en bij aankomst wordt een heerlijk fris drankje geserveerd.

Benieuwd naar deze sportieve, gezellige dag met een zomers tintje? Sine-Cura heet iedereen van harte welkom!

Turnsters naar toestelfinales

Turnsters Sine-Cura plaatsen zich voor toestelfinalesAcht turnsters van Sine-Cura namen op zaterdag 23 maart deel aan de regiofinale van divisie 5 te Boxmeer. Voor deze turnsters was het de eerste individuele wedstrijd van dit seizoen. Vanuit deze wedstrijd kunnen de turnsters zich per onderdeel plaatsen voor de toestelfinales.

Aan deze wedstrijd namen de volgende turnsters deel: Rosa van de Ven, Janne Donkers, Mandy Verhoeven, Rian Verhallen, Kris Willems, Isabelle van der Linden, Merel Megens en Maaike van der Pas. De turnsters hebben prachtige oefeningen laten zien. Rosa en Merel zijn door op balk naar de toestelfinales en Kris heeft zich geplaatst voor sprong. Maaike is door op het onderdeel brug. Mandy mag naar de toestelfinale voor sprong, brug en balk. En Isabelle is door op sprong, brug en vloer. Janne is zelfs door op alle toestellen naar de toestelfinale. Rian turnde een keurige oefening, maar het was helaas net niet genoeg voor een toestelfinale.

Gefeliciteerd met deze prachtige resultaten en heel veel succes op de toestelfinales op 21 april in Eindhoven.

Turnsters Sine-Cura door naar de districtfinale

Sine-Cura team op regiokampioenschap 2013 in ValkenswaardOp zaterdag 16 maart en zondag 17 maart kwamen verschillende turnsters van Sine-Cura in actie in Valkenswaard op de regiofinale voor divisie 4 en D2.

Op zaterdag kwam de divisie 4 in actie. Van de negen turnsters mogen er zelfs zes doorstromen naar de districtfinale. Nina Verhoeven, Kris van de Boom, Noëlle van Zutphen, Nina Eijmberts, Jelke de Wit en Kim Kuijpers turnden mooie en goede oefeningen waardoor ze door zijn naar de districtfinale.
Helaas behaalden Famke Voets, Sophie Nooijen en Carmen Bissels net niet genoeg punten, maar ook zij hebben keurige oefeningen laten zien.

Op zondag kwam de D2 in actie. Voor hen was het de eerste individuele wedstrijd. Yanou Smits, Ida van Zutphen, Sille Donkers en Lieke Roefs kwamen in actie. Zij turnden de sterren van de hemel  en hebben zich daarmee allemaal ook geplaatst voor de toestelfinale op vloer. Ook mogen Yanou en Sille naar de toestelfinale
op sprong.

Alle turnsters van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat! Heel veel succes op de districtfinale op 25 mei in Waspik en de toestelfinale op 21 april in Eindhoven.