Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

090215_turnenZondag 19 december had het tweede pupillen-instap (geboorte jaar 2000-2001-2002) team haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De Molenwiek uit Asten was te gast in sporthal Bernrode. Zij hadden reeds afgelopen week, net als de twee andere teams van Sine-Cura, hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen erop zitten.

Een team bestaat uit 6 turnsters, de vier beste per toestel tellen mee voor het competitie resultaat. Het team van Sine-Cura telt slecht 5 turnsters. Wat betekende dat slechts één turnster per toestel niet meedoet met het eind resultaat. Pre-instapper Nina Verhoeven kon hierdoor wel buiten mededeling (ze is een jaar te jong om aan officiële KNGU wedstrijden deel te nemen) deelnemen aan de wedstrijd.

De wedstrijd was gezellig en bovenal erg spannend; de turnsters waren aan elkaar gewaagd.      

De instap-pupillen begonnen de wedstrijd op sprong. Op dit toestel werd prima geturnd. Pupil 2 turnster, Anouk Hermans wist voor haar overslag een 13.55 te score. Ook op brug werd netjes geturnd. Benthe Charpentier (pupil 1) maakte voor het eerst in een wedstrijd een mooie salto af en behaalde 12.95 punten. Instapper Maud van der Wielen kreeg voor haar oefening  net een beetje meer 13.10. Op balk werd nog niet stabiel geturnd. Verschillende turnsters moesten helaas voortijdig van de balk. De tegenpartij wist hier veel winst te boeken. Een val betekent een aftrek van één vol punt. Pupil 2 turnster Nina Eijberts turnde op balk, helaas ook met val, de beste oefening die beloond werd met een 12.55.  Tot slot werd er op vloer geturnd. Wies van der Lee liet een prachtige lange mat oefening zien en zag deze beloond worden met een 13.10. Met een puntentotaal van 194.45 voor onze turnsters was De Molenwiek net te sterk voor ons.

Op 8 en 9 januari zullen alle turnsters van de selectie van Sine-Cura deelnemen aan de individuele voorwedstrijden van regio Brabant-oost. Veel succes