AltiorkorfNu de vakantie voor de meeste al weer voorbij is zijn de korfbalsters weer begonnen met de trainingen voor het nieuwe seizoen. De afgelopen weken is de selectie van Altior alweer volop bezig met de voorbereiding en vanaf 25 augustus zijn ook de allerkleinste en alle overige teams weer van start gegaan.

De selectie van Altior speelt verschillende oefenwedstrijden om zich zo klaar te stomen om in de Topklasse een goed resultaat te behalen.  Voor onze jeugdteams zijn er op zaterdag 29 augustus  oefenwedstrijden aan de Droevendaal  ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zondag 30 augustus is er een driekamp bij Be Quick in Nuland. Altior 2 speelt om 11.00 uur en 12.30 uur en Altior 1 om 12.30 uur en 14.00 uur.  De competitie begint vanaf zaterdag 5 september.

Kom gerust eens kijken naar een training of een wedstrijd want ook in het

seizoen 2015-2016 is alle support weer van harte welkom.

Altior goed vertegenwoordigd op Jeugdchallenge Dameskorfbal

dameskorfbal juni 2015  3Op zondag 14 juni 2015 werd door korfbalvereniging ONA uit Overasselt, in samenwerking met het KNKV, de JeugdChallenge Dameskorfbal op het veld georganiseerd.Deze dag was het podium voor talentvolle korfbalsters waarin ze onderling hun krachten meten en bepalen welke regio zich kampioen van Nederland mag noemen en door de ‘beste korfbalster’ uit de Topklasse, Caroline Lamers van Spes, de medailles omgehangen kregen.

Namens Altior waren er 10 meiden uitgekozen die in de diverse teams nl. onder de 12-14 of 16 jarige uitkomen.

Het was een zeer leerzame dag en alweer een ervaring rijker wat later misschien goed van pas kan komen

als ze bij Altior in het 1e komen !!!! Dit was de afsluiting van een mooie korfbalseizoen.

Komend weekend kruisfinales dameskorfbal bij Altior

2015-05-25 AltiorZondag 31 mei zijn er bij Altior aan de Droevendaal de kruisfinales in de reserve Topklasse en de Topklasse van het dameskorfbal. Het beloofd een spannende dag te worden met hopelijk mooie wedstrijden op Topniveau, waar U bij kunt zijn. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en de toegang is gratis.

Altior MW 1 – Alico MW 1 Uitslag: 7-10

DDW A1 – Altior A1 Uitslag: 14-4

Be Quick C2 – Altior C2 Uitslag: 3-4

Odisco E2 – Altior E5 Uitslag: 3-3

Kruisfinales Topklasse voor Ned. Kampioenschap bij Altior

AltiorkorfHet eerste en tweede team van onze korfbalvereniging hebben afgelopen seizoen een knappe prestatie geleverd. Het tweede team heeft zich weten te handhaven op het hoogste niveau (reserve Topklasse) en het eerste team is zowel in de zaal als op het veld naar het hoogste niveau (Topklasse) gepromoveerd. Dit is het niveau waarop om de prijzen (Nederlands Kampioenschap) wordt gespeeld.

Op zondag 31 mei a.s. heeft Altior de eer de kruisfinales van de dames Topklasse en dames reserve Topklasse te mogen organiseren. De inzet is een felbegeerde plaats in de finale van het dameskorfbal. Het belooft dus een spannende dag te worden, waarvoor wij u graag uitnodigen.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

11.00 uur 1e Kruisfinale Dames Res TOP De Korfrakkers 2 - Swift 2

12.45 uur 2e Kruisfinale Dames Res TOP Be Quick 2 - Rosolo 2

14.45 uur 1e Kruisfinale Dames TOP Be Quick - De Korfrakkers

16.30 uur 2e Kruisfinale Dames TOP Spes - Swift

De teams van Altior nemen zelf (nog) niet deel aan deze finales, maar deze wedstrijden zijn een mooie kans om een belangrijk evenement binnen het dameskorfbal te zien. Daarom nodigen wij u van harte uit om een kijkje te komen nemen. Aanmelden is mogelijk via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wellicht tot de 31e.

Ruth van der Pol

Voorzitter

Welpen bij Altior ook kampioen.

Altior 4 Veldkampioen 2014-2015Altior W1 – Korloo W1 Uitslag: 13-2

Bij Altior zijn we erg trots want de Welpen 1 en 2 korfballen nog geen jaar, maar ze hebben het nu al voor elkaar! Gelijk allebei nog wel kampioen in de veldcompetitie! De meiden zijn erg blij met de shirtjes die ze gekregen hebben van "ik hou van brabant" spelshows en workshops van Jeroen en Manon van Schijndel. Op naar het volgende seizoen, dan gaan ze gewoon door hebben ze gezegd !!!

Ook dit afgelopen weekend zijn Altior A3,Altior B1 en Altior 4 kampioen geworden in de veldcompetitie.

Altior MW1 – Be Quick MW2

In een vreselijk rustig tempo probeerden we doelpunten te maken. Dit wilde echter niet goed lukken, bij de gasten wel en daarom liepen we een flinke achterstand op voor de rust. Daarna probeerden we het baltempo omhoog te brengen om meer kansen te creëren. Bij de stand van 5-8 hadden we enige aansluiting kunnen maken maar helaas misten we een strafworp en liepen we alleen maar verder achter de feiten aan. De wedstrijd sloten we af met de stand van 6-13. Via deze weg willen we de invallers Martine en Myrna nogmaals hartelijk bedanken.

Altior B1 Veldkampioen 2014-2015

Altior A3 Veldkampioen 2014-2015Altior W1 Veldkampioen 2014-2015Altior W2  veldkampioen 2014-2015

Altior 1 ook op veld naar Topklasse

2015-05-10 Altior kampioen 1Op zondag 10 mei was het dan eindelijk zo ver, Altior mocht thuis aantreden tegen SVSH. De inzet voor Altior was het kampioenschap, SVSH streed tegen degradatie. De pupil van de week, Sille van der Pol, gaf het goede voorbeeld en scoorde de doorloopbal. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij de bezoekers vanaf minuut 1 steeds brutaal het voortouw namen. Net voor rust kwam de thuisploeg voor het eerst op een voorsprong (6-5) en nog voordat de scheidsrechter het einde van de eerste helft kon inluiden, lag de 7-5 ook nog in de korf. De opdracht in de rust was duidelijk: de voorsprong vasthouden en het gat vergroten. Hier werd goed mee begonnen en vrij snel in de tweede helft was het al 9-5. Hierna werd het lastig, want het lukte de groenwitten niet meer om de korf te vinden. Goed verdedigend werk zorgde ervoor dat dit geen problemen opleverde, want SVSH kwam niet verder dan 9-6. In de laatste minuut werd de korf toch gevonden en de eindstand was dan ook 10-6. Altior mag, net als in de zaal, volgend jaar op het veld ook aantreden in de topklasse. SVSH speelt nog nacompetitie, zij mogen met Klimop strijden om een plek ik de hoofdklasse.

Extra Altior nieuws

AltiorkorfAfgelopen weekend is de jeugd van Altior wederom op kamp geweest. Het was weer een waanzinnig weekendje met 97 deelneemsters en zo'n 23 volwassenen in de leiding. Er werd gestreden in doe-groepen om de eer en dit waren niet alleen sportieve uitdagingen. Ook denkwerk werd verricht. Op een nieuwe locatie werd het een top weekend!

Zondag 26 april heeft het eerste team van Altior een heel belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. Nadat in de zaal een plek in de Topklasse is bemachtigd gaan de dames ook op het veld een gooi doen naar deze plek. Op zondag 10 mei kan het kampioenschap behaald worden. Om 14.30 uur is de wedstrijd tegen SVSH. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd met Jan van der Pas in de begeleidende rol. Jan zal op het einde van het seizoen afscheid nemen van het dameskorfbal. Altior 2 is al in veilige haven in de reserve topklasse waardoor volgend seizoen veel wedstrijden met het eerste gekoppeld gespeeld kunnen worden. Ook Altior 4 kan kampioen worden maar hebben nog winst nodig! Komt allen om onze teams aan te moedigen en het eerste richting de Topklasse te helpen.

Alico MW 1 - Altior MW 1

Met drie doelpunten tegen stonden we toch maar met één puntje achter. Er waren namelijk 2 doelpunten afgekeurd. Dit maakte ons wel alert en we probeerden ze niet te ver uit te laten lopen. Met een doorloopbal konden we de stand gelijk maken. Voor de rust kregen we echter nog een afstandsschot tegen waarna we onze tactiek aan konden passen. Na de rust ging de strijd wederom gelijk op en na de stand van 4-3 kropen we langzaam langszij. Met een bijna geheel nieuw vak was het voor onze eigen speelster even wennen, maar al gauw draaide zij goed mee in het vak met onze invalsters. Ook aan onze zijde werd een doelpunt afgekeurd en werd het einde erg spannend maar vooral zenuwslopend voor de dames uit Schijndel omdat ze graag één punt thuis wilde houden. Wij streden ervoor om deze partij naar onze hand te zetten en met een afstandsschot van beide teams werd de eindstand in ons voordeel beslist. 5-6. Inge, Martine en Jessica bedankt voor de invalbeurten!

Altior 1 maakt misstap.

thumb AltiorkorfAjola/De Wilma’s 1 – Altior 1

Afgelopen zondag 19 april zag Altior de voorsprong van 5 punten …. slinken tot 3 punten, want op bezoek bij

Ajola/De Wilma’s kwam Altior niet toe aan het spelen van hun eigen spelletje en werd het een fysiek harde wedstrijd waarin de dames uit Wilbertoord erop gebrand waren om deze keer de wedstrijd te winnen. Altior liep constant achter de feiten aan en ging dan ook rusten met 7-5. Na rust veranderde er niet veel, ging de wedstrijd gelijk op en kon Altior wederom geen vuist maken om de wedstrijd naar zich toe te trekken en was daar uiteindelijk het pijnlijke verlies van 12-10. Zondag 26 april is er weer een uitwedstrijd, dan tegen De Horst in Groesbeek om 13.00 uur waarin Altior zeker de punten moet gaan pakken om zicht te blijven houden op een kampioenschap in de hoofdklasse. Supporters zijn dan ook zeer welkom !!

Altior C1 – Be Quick C1

Een belangrijke wedstrijd voor ons want bij een overwinning komt het kampioenschap steeds dichter bij.

Be Quick gaf goed partij en blijkt ook een sterke tegenstander te zijn, we gingen dan ook rusten met 1-1.

Na rust bleef het spannend maar moest toch uiteindelijk Be Quick buigen voor de meiden van de C1 die wederom een goede overwinning pakte op weg naar het veldkampioenschap. Uitslag 4-2. Zaterdag 26 april kan in de thuiswedstrijd tegen Prinses Irene de kroon op een geweldig seizoen worden gezet. De wedstrijd is om 12.30 uur en supporters mogen gerust komen !!!

Altior E4 – De Korfrakkers E1

En nu een week later mochten we weer tegen De Korfrakkers. We wisten dat het weer pittig zou worden...en dat was het ook. We speelden wel beter dan vorige week, maar misten toch net wat meer energie. De Korfrakkers waren gewoon feller en sneller dan dat wij waren. In de eerste helft was het 1-2. We kwamen gewoon niet lekker in ons spel, konden bijna geen actie opzetten. Erg jammer, maar het komt allemaal goed! A.s zaterdag weer nieuwe kansen voor ons! De eindstand was 1-5.

JES F1 – Altior F1  Uitslag: 2-10

Altior W1 – NDZW W1   Uitslag: 12-3 Strafworpen: 3-3

Altior W2 – Tovido W2  Uitslag: 18-2 Strafworpen: 2-3

Altior 1 weer dichter bij kampioenschap

Altior pupil_vd_weekAltior 1 – Oranje Wit 1

In de strijd om het kampioenschap mocht Altior op zondag 12 april thuis aantreden tegen Oranje-Wit. Deze ploeg had veel punten van Altior afgesnoept in de zaal, dus de thuisploeg was vastbesloten om vandaag te winnen. De pupil van de week Sam Roovers zag de dames onzorgvuldig omgaan met de kansen, maar de ruststand was toch een voorsprong van 6-2. In de tweede helft steeg de frustratie bij de tegenpartij, maar Altior hield het hoofd koel en balde de wedstrijd volwassen uit. De eindstand was 10-6, een belangrijke stap richting het kampioenschap is hiermee gezet. Aanstaande donderdag 16 april speelt Altior om 20.00 uur thuis de halve finale van het bekertoernooi tegen Spes. Zondag 19 april mogen de dames voor de competitie aantreden tegen Ajola/De Wilma’s in Wilbertoord. Supporters zijn dan ook weer zeer welkom !!

Altior 2 – Klimroos 2 Uitslag: 7-5

Altior 3 – SVOC’01 2Uitslag: 14-6

BMC 2 – Altior 3Uitslag: 5-10

Altior 4 – Miko’76 2Uitslag: 10-8

Altior 5 – SCMH 4Uitslag: 7-7

Be Quick MW2 – Altior MW1

Tegen een, voor ons, heel nieuw team probeerden we minstens 1 punt mee naar huis te nemen. Echter in het eerste kwartier lieten we het er enigszins bij zitten en kwamen met 5-0 achter te staan. Hoewel de thuisploeg enorm zuiver was en met een sneller spel speelden, knokten we flink terug. Na de 5-1 en 7-2 kwamen we eindelijk dichter bij en konden gaan rusten met de stand van 8-4. In de tweede helft kunnen we stellen dat we zelfs hebben gewonnen. Dit was echter niet voldoende, want we verloren met 14-11.

Altior A1 – Oranje Wit A1Uitslag: 4-10

Altior A2 – De Kangeroe A1Uitslag: 6-4

Altior A3 – Flash A1Uitslag: 6-5

Flamingo’s B1 – Altior B1Uitslag: 1-2

SCMH B1 – Altior B1Uitslag: 1-6

Be Quick C1 – Altior C1

Het werd een spannende wedstrijd waarin de meiden snel  voorkwamen 0-2. Be Quick kwam ook tot scoren en we gingen rusten met 1-2. Na rust werd het nog spannender en na veel gemiste kansen aan beide kanten werd de einduitslag 1-2.

Altior E3 – Korloo E1

Op deze vroege morgen gaan we heel goed van start. We werken er allemaal heel hard voor. Met een paar hele mooie doorloopballen komen we met 2-0 voor. Korloo komt sterkt terug en dan is het 2-2. We gaan er nog steeds vol tegen aan en we scoren hierdoor nog twee keer en zo staan we in de rust met 4-2 voor. We willen de tweede helft net zo fel spelen als de eerste helft. Dit lukt helaas niet helemaal. We laten Korloo helaas terugkomen en zo is de eindstand 5-5. We zijn heel trots op jullie hoe hard jullie ervoor gewerkt hebben. Komende zaterdag spelen we weer tegen Korloo en deze willen we zeker winnen. Strafworpen 7-5.

De Korfrakkers E1 – Altior E4

Dit was niet onze dag... We zaten er gewoon niet lekker in, er was te weinig snelheid in het spel. En als je dan een tegenpartij hebt die dat juist wel had, dan ga je het niet redden. In de eerste helft leek het wel of we nog wakker moesten worden. We wisten wel 1 keer te scoren, maar De Korfrakkers 4 keer. In de tweede helft waren we wel beter. Meer snelheid, meer acties. Ook het goed geoefend beginspel werd keurig gedaan! Ook werd er verschillende keren goed overgenomen. Knap! Eindstand 6-1. Helaas...volgende week weer een kans !

Altior E5 – Alico E2Uitslag: 8-0

Altior F1 – JES F1Uitslag: 13-5

Altior W1 – De Korfrakkers W1Uitslag: 7-3

Altior W2 – Be Quick W2 Uitslag: 8-5

Altior 1 moeizaam langs Flamingo’s.

Altior FlamingoFlamingo’s 1 – Altior 1
Na de overtuigende overwinning van afgelopen week, trad Altior op 1e paasdag vol vertrouwen aan tegen Flamingo's uit Mariahout. De wedstrijd bleek echter moeizaam. Lang gras en een stugge tegenstander zorgde ervoor dat de ploeg maar moeilijk in haar spel kwam. Veel gemiste kansen aan beide kanten zorgden voor een magere ruststand: 3-5. Na de ranja werd het er niet beter op. Altior leed veel onnodig balverlies, maar een enorme werklust maakte dat de ploeg geen seconde in gevaar kwam. De eindstand was 5-9 en de punten mochten mee naar Heeswijk-Dinther. Volgende week staat de wedstrijd tegen Oranje-Wit op het programma. Deze ploeg heeft ons in de zaal veel punten afgenomen, dus Altior is vastbesloten om deze ditmaal in huis te houden. Supporters zijn zo als altijd zeer welkom !!

Altior 1 – Heumen 1 Uitslag: 11-9 (Kwartfinale Bekertoernooi )

Altior C1 – Emos C1

We begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden na een kwartiertje voor met 2-0. Maar Emos, met allemaal grote meiden werd steeds sterker en wij iets slordiger!! We leden vaak onnodig balverlies maar wisten toch te gaan rusten met een 3-0 voorsprong. Na rust werd Emos steeds iets sterker en kwamen ze zelfs tot 3-2. Wij wisten niet meer goed in ons eigen spel te komen en werden de kansen die we kregen om zeep geholpen. We moesten nog hard knokken om toch uiteindelijk de overwinning veilig te stellen. Uitslag 3-2.

Celeritas E2 – Altior E4

Brr....wat een koud weertje om te spelen. Dus om alvast te beginnen...knap gedaan dames, ondanks de kou toch jullie best gedaan! Het was een spannende wedstrijd. We waren echt aan elkaar gewaagd. Zij lieten mooie dingen zien, maar wij ook. Ook werd er al een paar keer goed overgenomen. Knap! We gingen 3-2 de rust in. In de tweede helft ging het echt gelijk op. Dan was het weer gelijk, dan Celeritas weer een puntje voor...maar uiteindelijk een gelijkspel..5-5! Een mooie uitslag.

De Korfrakkers E8 – Altior E5 Uitslag: 13-3

Altior F1 – Alico F1

In alle vroegte in de stromende regen begonnen wij onze wedstrijd tegen Alico. Al snel kwamen wij met 1-0 voor. Door het snelle over spelen en goed naar elkaar kijken hadden wij de eerste helft geen superspeler nodig.

De tweede helft kon Alico net iets makkelijker scoren dan wij. Daardoor verloren wij de wedstrijd met 9-14.

Wij als leiding zijn super trots op jullie. Wij vonden het een leuke, spannende wedstrijd. Strafworpen 2-2

Be Quick W2 – Altior W2 Uitslag: 1-11

Altior 1 wint belangrijke derby.

2015-03-29 AltiorAltior 1 – Prinses Irene 1

Op zondag 29 maart treedt Altior aan tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Ondanks het slechte weer zijn de groen-witte supporters weer massaal naar Droevendaal gekomen. Prinses Irene en Altior zijn in de zaal beide naar de topklasse gepromoveerd, maar op het veld spelen ze samen in één poule en er is maar een promotieplaats voor één team. Dit zou dus weleens de belangrijkste wedstrijd van het seizoen kunnen zijn. De pupil van de week Claudia Gordijn ziet dat Altior het vizier op scherp heeft en dat de dames een sterke eerste helft spelen. Ondanks wind en regen wordt er voldoende gescoord en het aanvallende spel van de concurrenten wordt ontregelt. De ruststand spreekt boekdelen: 9-2. De weergoden hebben voor de tweede helft alleen maar slechter weer in petto, waardoor het steeds moeilijker is om de korf te vinden. Altior houdt het hoofd koel en speelt de wedstrijd goed uit. De eindstand is 13-7, twee dure punten blijven in Heeswijk-Dinther. Volgende week, op eerste paasdag, speelt Altior een uitwedstrijd tegen Flamingo's.

Prinses Irene C1 – Altior C1

De meiden begonnen sterk aan de wedstrijd, kregen veel kansen maar er werden er te weinig benut. Toch kwamen ze op voorsprong 0-2. Prinses Irene scoorde daarna snel de 1-2 maar Altior ging rusten met een 1-3 voorsprong. Na rust scoorde Prinses Irene nog 1 keer, alleen Altior had beter het vizier op scherp en met een paar hele mooie afstandsschoten werd de uitslag 2-7.

Altior C3 – Prinses Irene C2 Uitslag: 4-2

Altior D2 – BMC D1 Uitslag: 2-7

De Korfrakkers E3 – Altior E1 Uitslag: 0-10

Altior E2 – Prinses Irene E2 Uitslag: 6-6

Avanti E1 – Altior E3 Uitslag: 13-4

Altior E4 – Nijnsel E1

We mochten weer naar buiten. Onze eerste wedstrijd tegen Nijnsel. Het was een wedstrijd waar het alle kanten op ging. Als we het 4-0 speelden dan ging het super en creëerden we snel kansen, maar aan de andere kant speelden we niet altijd even snel. Er werden ook wat slordige ballen gegooid. We gingen met 2-1 de rust in. We hadden veel kansen, maar Nijnsel ook. Uit eindelijk is het 3-3 geworden. Er had meer ingezeten, maar goed...we hebben toch een punt verdiend!

Altior E5 – JES E1 Uitslag: 6-4

Avanti F2 – Altior F1 Uitslag: 18-8