Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Schaken

Jeugdschaaktoernooi

20130421 111842Afgelopen zondag hebben 2 jeugdschakers van Schaakvereniging Caïssa Heeswijk-Dinther meegedaan aan een internationaal jeugdschaaktoernooi in Antwerpen. Heeswijkenaar Tijn Roefs stuurde het volgende verslag en een paar foto's.

Op zondag 21 april heb ik meegedaan aan een internationaal schaaktoernooi in Belgie, in Merksem.
Het was in een oud fort en er deden ongeveer 200 kinderen mee.
De kleinste kinderen waren 6 jaar, zaten nog op een stoelverhoger en hadden hun knuffel bij, maar konden supergoed schaken.
Ik moest meestal tegen kinderen uit Belgie schaken.
Het duurde de hele dag en totaal heb ik 9 potjes gedaan.
Het was leuk om te doen.
Ik heb ongeveer de helft gewonnen en de helft verloren.
Maar iedereen mocht een prijs kiezen van de prijzentafel.
Ik weet nu ook dat Jetons muntjes zijn om mee te betalen en een broodje smos is een broodje ei met sla.

Groetjes Tijn Roefs

 20130421 115938

 

Reuzenschaken voor kinderen

120924-nvl-Jeugdschaak 3Maandagavond zijn voor de tweede keer zes jeugdschakers van de HD schaakclub SV Caïssa actief geweest op het grote schaakbord op het grasveld achter CC Servaes en de Dintherse kerk.
Deze keer speelden twee spelers op het bord voor paard.  De andere stukken waren iets kleiner, maar toch wel een halve meter hoog!

Lees meer: Reuzenschaken voor kinderen

Prijzen en diploma's voor jeugdschakers

100426-phe-Jeugdschaak_De 8 jeugdschakers van SV Caïssa hebben het seizoen 2009/2010 afgesloten in aanwezigheid van hun ouders. Voorzitter Piet van Helvoort reikte prijzen uit aan de top drie van de onderlinge competitie: kampioen Otto van den Boom, 2e prijs Marc van den Broek, 3e prijs Hidde de Jong. Jeugdleider Bart van Schijndel complimenteerde alle jeugdschakers met de behaalde resultaten.

Lees meer: Prijzen en diploma's voor...

Taartenschaaktoernooi

091018_pavm_taartenschaaktoernooi_03.jpgZondag 18 oktober heeft schaakclub Caïssa voor de 29ste keer haar taartentoernooi gehouden. Met veel aandacht en passie begonnen de schakers om 13.00 uur hun toernooi. Er waren zo’n 35 à 40 personen die er aan mee speelden. Elke tafelwinnaar kreeg een taart , en de tweede winnaar een fles wijn. Er was voor de andere deelnemers die wat minder hadden gespeeld een kleinere eetbare prijs.

Lees meer: Taartenschaaktoernooi