Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Zwemmen

Dit weekeind zwemmen? Dan wel in gecontroleerd zwemwater!

20120817ZwemmenMet de aangekondigde tropische temperaturen wordt het dit weekeind fantastisch zwemweer. En wat is er nou fijner dan op een warme dag heerlijk in het water te plonzen? Maar, neem dan wél een duik in de gecontroleerde officiële zwemplassen.

Kwaliteit

De zwemwateren die door de provincie zijn aangemerkt als officiële zwemplas, worden vlak voor én tijdens het zwemseizoen intensief gecontroleerd of er niet te veel schadelijke bacteriën in zitten. Deze bacteriën kunnen gezondheidsrisico voor zwemmers vormen. Door de controles weet je zeker dat je in officiële zwemplassen veilig kunt zwemmen.

Onzichtbaar gevaar

Waterschap Aa en Maas adviseert om niet te zwemmen in de niet officiële zwemplassen.  Het gevaar dat schadelijke bacteriën in het water zitten (vaak niet zichtbaar!) ligt op de loer. Zeker met deze hoge temperaturen kunnen bacteriën zich razendsnel ontwikkelen.

Denk aan blauwalgen. Blauwalgen (= een bacterie) zijn bijvoorbeeld gek op zomerse temperaturen en kunnen dan, als er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn, weelderig bloeien. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden waar mens en dier gezondheidsklachten van kunnen krijgen zoals huidirritatie en duizeligheid. Dit willen we niet oplopen als we lekker zwemmen!

Actuele zwemwaterinformatie

De provincie Noord-Brabant gaat over het zwemwater. Actuele informatie over de waterkwaliteit van zwemplassen krijgt u, van mei tot oktober, via de provinciale zwemwatertelefoon, 073- 680 80 58. Ook vindt u informatie op de website van de provincie, www.brabant.nl/zwemwater

Tweede herenteam Gorgo blij met sponsoring

15052012_waterpolosponsor_01Het seizoen van het tweede herenwaterpoloteam van zwem- en polovereniging Gorgo is nog maar enkele dagen achter de rug en het team is alweer helemaal klaar voor het komende seizoen. Wellicht nog niet fysiek, maar wel qua sportkleding. De mannen hebben sporttassen ontvangen van hun sponsoren Café De Zwaan en Gebr. Dijkhoff BV, beiden uit Heeswijk-Dinther.

Lees meer: Tweede herenteam Gorgo blij...

Nieuwe outfits voor Heren 3 Gorgo

sponsors20Heren20320Gorgo200071_MediumDe mannen van het team Heren 3 van Gorgo, de zwem- en waterpolovereniging uit Heeswijk-Dinther, zijn onlangs in nieuwe outfits gestoken door hun sponsoren. Zowel Trend Zien & Horen als Autoservice Van Zutphen hebben zich verbonden aan de waterratten van team Heren 3. De nieuwe poloshirts en sporttassen met hierop de logo’s van beide sponsoren zullen komende jaren regelmatig in de zwembaden in Brabant en Limburg te zien zijn.

Heren 3 van Gorgo is een team dat vooral ook speelt voor haar plezier. De kampioensaspiraties zijn minder groot, het meedoen en de gezelligheid zijn erg belangrijk. In de vierde klasse speelt het team al jaren een verdienstelijke rol in de middenmoot, waarbij ze elk seizoen voor enkele verrassingen zorgen.

Trend Zien & Horen heeft een goede binding met het team. Een van de zonen van Arianne en Len van Houtum speelt zelf in het team. Voor autoservice Van Zutphen geldt hetzelfde, eigenaar Joost van Zutphen speelt vrijwel alle wedstrijden mee in Gorgo Heren 3.

Dameswaterpoloteam Gorgo in 't nieuw

120428Dames_waterpoloteam_GorgoHet eerste dameswaterpoloteam van zwem- en polovereniging Gorgo kan de komende jaren weer vooruit. Het team is onlangs in het nieuw gestoken door haar sponsor Bart Beugt.

Het damesteam komt al enige jaren uit in de derde klasse van de KNZB District 5. Vorig seizoen werd het kampioenschap in een van de laatste wedstrijden tegen de onderlinge concurrent verspeeld. Dit jaar heeft het team het zwaarder in de competitie, voornamelijk door het wegvallen van enkele speelsters. Zij zullen in de laatste wedstrijden alle zeilen bij moeten zetten om lijfsbehoud te garanderen.

Bart Beugt heeft de dames voorzien van nieuwe sporttassen en poloshirts waarmee de dames goed voor de dag kunnen komen bij de zwembaden. De komende drie jaar zullen de dames uit Heeswijk-Dinther met trots de naam van hun sponsor uitdragen.

Nieuwe kleding voor waterpoloërs

24042012_kledinggorgoHet waterpoloteam van Gorgo Heren 1 heeft van haar sponsoren onlangs nieuwe tassen ontvangen. De tassen en de poloshirts van het kampioenschap worden met trots gedragen. De komende drie seizoenen hebben Swinkels Elektro uit Schijndel en De Visser Bouw & onderhoud uit ’s-Hertogenbosch zich gecommitteerd aan het eerste herenwaterpoloteam van zwemvereniging Gorgo uit Heeswijk-Dinther.

Lees meer: Nieuwe kleding voor...

Nieuw.. Waterpoloschool

gorgoZwem- en polovereniging Gorgo gaat in samenwerking met Aquarest in september 2011 een waterpoloschool starten. Het doel van deze school is om de jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar kennis te laten maken met het waterpolo en de basisvaardigheden van het spel te leren.

Lees meer: Nieuw.. Waterpoloschool

Oproep! 65+ zwemmen!

thumb_zwemmen.jpgDat zwemmen een gezonde sport is, is algemeen bekend. Alle spiergroepen worden aangesproken en alle gewrichten gebruikt. Door de weerstand van het water zijn plotse en felle bewegingen niet mogelijk en daardoor lopen zwemmers geen blessures op. Regelmatig zwemmen is daarom zeer geschikt voor 65-plussers. Het houd je fit en je conditie blijft op peil.

Lees meer: Oproep! 65+ zwemmen!

Gorgo Heren 1 – Hieronymus 2

thumb_waterpolo22.jpgDe voorgaande wedstrijd tegen Hieronymus gingen we zwaar onderbemand die kant op en verloren we met 5-2. Dus ditmaal met een volle aanwezigheid (op Mark H. na) moet het dan ook wel te doen zijn. Het begon echter iets minder rooskleurig. Al vrij snel kwamen we op 0-1 achter wat natuurlijk niet zo mooi is, maar niet onoverkombaar.

Lees meer: Gorgo Heren 1 – Hieronymus 2