Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Zwemmen

waterpolo22.jpgIn een eerder verslag meldde ik al een keer dat menig van ons zich probeert voor te bereiden op een wedstrijd. Zo kijken we even wat voor een vlees we in de (bad)kuip gaan krijgen. Dit maal kwamen we er achter dat Stormvogel 2 een team was wat gelijk kon zijn aan Njord. Vorig jaar gepromoveerd met 1 wedstrijd verlies uit een lagere competitie. Dus dat betekende dat we het zwaar gingen krijgen, maar dat het te doen moest zijn.

Vol goede moed de wedstrijd in dus. Het eerste doelpunt viel vrij snel, weliswaar aan hun kant maar toch. Slordigheidje van ons en een gelukje voor hun… Ook het tweede doelpunt liet niet echt op zich wachten, want door een goed uitgespeelde man-meer-situatie van hun stond het 2-0. Als antwoord daarop liet onze Tijmen even zien dat een bal altijd het vechten waard is. Nadat hij eerst misgeschoten had, ging hij samen met de keeper achter de bal aan en won het duel en wist er zelfs een doelpunt uit te peuteren. Al met al een zeer verdiend eerste doelpunten (zowel voor Tijmen als voor het team). Toch een leuke afsluiting van het eerste part. We waren er wel achter dat dit toch wel eens anders kon gaan worden dan tegen Njord.

Het tweede part liep niet echt heel erg lekker. De mannen van Stormvogel waren toch wel een stuk beter dan we gedacht hadden. De doelpunten vielen dan ook best rap om onze oren. Zowel Henri als de beide Marken hadden het zwaar op de midvoorplaats en moesten vechten voor de ballen (als ze er al kwamen). Bij een stand van 2-6 moest er gewisseld worden van kant.

Het derde partje liep wat anders we wisten de tegendoelpunten te beperken en we deden onze best om er zelf ook wat te maken. Echter mocht het niet baten en hadden we onze klauwen vol aan deze (overduidelijk) ervaren mannen. Echt tevreden waren we ook niet met ons spel. Doordat we redelijk het onderspit delfde, ging ons spel ook niet lekker. Deze part werd afgesloten met een 2-9 achterstand.

Duidelijk was inmiddels wel dat we het niet gingen winnen. Het enige wat we nog konden doen was ‘damage control’. Met name nummer 4 was een lastpak. Die kerel had echt enorme lange armen en een behoorlijke precisie in passen en schieten, wat niet echt prettig werkte voor ons. We wisten dit partje nog ietwat terug te doen en moesten de wedstrijd afsluiten met een 4-12 verlies.

Achteraf bleek dat deze mannen vorig jaar Stormvogel 1 was en tweede klasse bond speelde. En nu geruild hadden met de jeugdigen der Stormvogel. Al met al geen schande dus dat we verloren hebben, al had het verschil wel iets minder mogen zijn. Mijn voorspelling is dan ook dat we Stormvogel al bijna kunnen feliciteren met het kampioenschap en dat wij mooi gaan vechten voor een tweede plaats.

Doelpuntenmakers: Mark Herberts (2x), Henri Verrijdt en Tijmen van Houtum


Getekend, Gorgo