tenderfeetOp zaterdag 20 juni is er vanaf 20.30 uur een tenderfeet feest van de basketbalvereniging. Dit is voor leden oud leden en sponsors. Entree
bedraagt voor leden 20 euro en voor oud leden en sponsors en intoducee
22,50 euro. Het feest heeft als thema back to the 80. Opgeven voor as
donderdag bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gr Bettina van alebeek

Tenderfeet Heren 1 haalt verplichte overwinning binnen tegen laagvlieger Almonte

tenderfeetGekeken naar de stand in de competitie zou deze wedstrijd voor de heren van Tenderfeet alleen maar een formaliteit hoeven zijn. Almonte heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en Tenderfeet draait mee in de subtop van de competitie. Daarom wordt deze wedstrijd door coach van Loon gebruikt om enkele tactieken weer eens goed te oefenen.

De eerste aanvallen van Tenderfeet lopen ook wat onwennig. De passing is niet scherp en er wordt teveel balverlies geleden. De aanvallen van de heren uit Eindhoven lijken op het oog op wanhoopspogingen om punten binnen de slepen, maar treffen wel doel, waardoor Almonte zelfs wegloopt van Tenderfeet! Na een time-out weten de heren uit Heeswijk-Dinther nog enkele malen het doel te vinden, maar het geheel blijft onder niveau. Stand: 11-10 voor Eindhoven.

Het tweede kwart lijkt het niet veel beter. De verdediging van Tenderfeet staat niet scherp, Almonte blijft vooral onder de basket punten meepikken en kan zo gelijk opgaan met de bezoekers. Ook de verdediging van Almonte is erg slap, maar de vele vrije schoten die normaal doel treffen blijken vandaag niet met het gebruikelijk percentage te vallen. Een peptalk tijdens een time-out en nogmaals een wisseling van tactiek lijkt ook nog niet doeltreffend. Ruststand: 28-27 voor Almonte.

Tijdens de rust wordt de tijd gepakt om vooral verdedigend de zaken op een rijtje te krijgen. Dit lijkt in het 3e kwart eindelijk effect te hebben en de aanvallen van Almonte stagneren. Bij de heren van Tenderfeet beginnen voorzichtig de eerste schoten en snelle aanvallen te lopen, en door 6 opeenvolgende punten door center van Meurs aan het einde van het derde kwart wordt het eerste gaatje van de wedstrijd geslagen. Eindelijk de voorsprong: 39-45!

Pas tijdens het 4e kwart wordt het kwaliteitsverschil duidelijk. Door al vroeg druk te zetten op de aanval van Almonte weet onder andere guard van Hoof van Tenderfeet een aantal passes te onderscheppen en direct de uitbraak te lopen. Ook vallen er nog een aantal schoten waardoor de wedstrijd binnen wordt gehaald met 68-54!

Door: Dennis van Meurs

8e Overwinning op rij voor Heren 1 van Tenderfeet!

logo bc tenderfeetAl zeven wedstrijden op rij waren de heren van Tenderfeet ongeslagen. Uit in Boxmeer tegen Akros moet deze reeks zeker voort gezet kunnen worden. Het doel van coach van Loon is om, zoals in de thuiswedstrijd, een ruime overwinning neer te zetten.

In het eerste kwart van de wedstrijd lijkt het alsof de heren van Akros niet willen meewerken aan het doel van de bezoekers. Er wordt stug verdedigd en de scores gaan redelijk gelijk op. Het is duidelijk dat Tenderfeet meer kwaliteit heeft, maar dit komt nog niet direct uit de verf in de wedstrijd. Het lijkt er zelfs op dat Akros met een voorsprong het 1e kwart afsluit, maar een slimme snelle score in de laatste seconde van guard Linn zet de score op 14-13 voor Tenderfeet na het 1e kwart.

Al snel in het 2e kwart wordt ervoor gekozen om over te stappen naar een man-to-man verdediging, om zo de individuele kwaliteiten van de spelers van Tenderfeet beter te gebruiken. Hierdoor stokt de aanval van de heren van Boxmeer, waar de snelheid in de aanval van Tenderfeet omhoog gaat. De bal gaat snel rond en beland in dit kwart vier keer bij vd Berg als het eindstation van de aanval: 4 drie-punters! Samen met een aantal goede uitgespeelde aanvallen komt de score voor de rust op 34-23. Het eerste gaatje is geslagen!

Logisch gevolg van de goede schoten uit het 2e kwart is dat de verdediging van Akros meer risico moet nemen in de verdediging. Hierdoor komt er veel ruimte onder de basket vrij, waar met het gehele team van geprofiteerd kan worden. Helaas vallen er ook aan de andere kant een aantal geforceerde scores, waardoor de voorsprong niet uitgebreid kan worden. Wel wordt de wedstrijd harder, Akros heeft behoorlijke fouten nodig om de scoringsdrang van Tenderfeet te stoppen. Gelukkig hebben de scheidrechters de wedstrijd goed in de hand, maar de manier van spelen zegt genoeg: 55-43.

Vooraf aan het 4e kwart wordt een duidelijke afspraak gemaakt: De wedstrijd moet nu definitief binnengehaald worden! Dit wordt begrepen door de heren van Tenderfeet. Een strakke dynamische verdediging als team zorgt ervoor dat Akros maar één keer aan score toe komt in dit kwart. Aan de andere kant wordt de ene na de andere score gepakt. Zowel de verre schoten, de snelle aanvallen als de tactische spelletjes worden tentoongesteld aan de tegenstander en het publiek. Dit kwart wordt gewonnen met 20-2. Daarmee staat de eindstand op 75-45!

Nu een weekend carnaval en daarna een belangrijk duel tegen Veldhoven, de huidige koploper van de competitie!

Basketballers Tenderfeet voeren druk koplopers op

TenderfeetTenderfeet speelde zondag 1 februari in het Limburgse Nederweert. Normaal gesproken zou een wedstrijd tussen de nummer 4 en nummer 7 van de competitie niet het bezoeken waard zijn voor coaches van andere teams. Maar bij deze wedstrijd werd er flink gescout en zullen de koplopers kopzorgen krijgen hoe ze Tenderfeet en Nederweert kunnen verslaan. Ondanks dat het niveau van de wedstrijd hoogte- en dieptepunten kende, wist Tenderfeet zich op karakter naar een 62-64 overwinning te spelen.

Zondag half 11 is natuurlijk een tijd waarbij het heren team normaal gesproken net wakker wordt. Dit leek in deze wedstrijd ook precies het geval. Waar Nederweert een vlugge 6-0 voorsprong pakte, werden de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken wakker. Na een 17-2 run en daarna wat scores van Nederweert, was de eindstand van het eerste kwart 11-17. Niets aan de hand, zeker gezien het tweede kwart, waar de heren uit Heeswijk-Dinther de voorsprong konden uitbouwen naar 12 punten met de rust.

Waar de heren van Nederweert in de rust naar de kleedkamer werden gedirigeerd door hun coach, bleven de mannen van Tenderfeet rustig op het veld inspelen. Waarom de gastheren naar de kleedkamer gingen, en het nut hiervan, is voor de auteur van dit verslag onbekend. Nederweert, waarschijnlijk geschrokken van de preek van de coach, kwam (zo leek) met knikkende knieën het veld op. Een lid van het tweemans-sloopbedrijf Megens, Nard Megens, beukte zich daarbij een weg naar de basket en wist Tenderfeet op een comfortabele voorsprong te zetten. Goed en snel spel werd afgewisseld met een prima verdediging en er werd een gat van maarliefst 17 punten geslagen.

Nederweert heeft als clubnaam Jumping Giants. Een naam die ze eind van het derde kwart eer aan deden. Om Tenderfeet terug te pakken, spitste het spel van Nederweert zich voornamelijk toe op hun Jumping Giants. Tenderfeet had geen antwoord op het uitstekende spel van de lange mannen en zodoende knokte (soms iets te letterlijk) Nederweert zich terug in de wedstrijd. Dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, bleek uit een wonderschot in de zoemer om het derde kwart te beëindigen. Dit schot ging er in, met een fout.

12 punten voorsprong, op naar het vierde en laatste kwart. Weert verkleinde het gat door een 11-2 run naar maar 3 punten met nog 4 minuten te spelen. Na de time-out van Tenderfeet werd er beter verdedigd en kroop Tenderfeet weer weg van Nederweert. Het ander lid van het tweemans-sloopbedrijf, Rein Megens, schoot Tenderfeet met 5 punten in 2 minuten naar een voorsprong van 7 punten. In totaal werden er deze wedstrijd 48 fouten gefloten, waardoor Tenderfeet met nog anderhalve minuut te spelen door de foutenlast zonder de lange mannen verder moest. Het bleef spannend maar door toedoen van een sterke defence trok Tenderfeet aan het langste eind.

Hiermee nemen ze de derde plaats stevig in handen. Met een aantal wedstrijden minder gespeeld dan de directe concurrentie en enkele toppers in het verschiet, gaat het nog bijzonder spannend worden in de carnaval- en lentemaanden.

Tenderfeet Heren 1 revanche op EBCG Heren 1

TenderfeetTijdens de 2e wedstrijd van het seizoen mochten de heren van Tenderfeet afreizen naar Geldrop om aan te treden tegen EBCG Heren 1. In deze wedstrijd werd na een matige wedstrijd net verloren. In de return wordt er maar één ding gevraagd: Revanche!

Deze doelstelling is vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. Voordat de bezoekers uit Geldrop aan het idee gewend zijn dat ze aan het basketballen zijn staan ze al met 8-0 achter door het gretige spel van Tenderfeet. Na een time-out van EBGC worden ze wakker, maar Tenderfeet blijft het voortouw nemen. Na het eerste kwart staat er dan ook een voorsprong van 20-13 op het bord.

Ook in het tweede kwart begint Tenderfeet sterk met een 3-punter van Pim Broeren en eens 2 punten van Adam Linn. Alweer heeft de bezoekende coach al vroeg in het kwart een time-out nodig om de boel op orde te krijgen. De verdediging wordt omgegooid naar een zone-verdediging. Dit geeft geen problemen voor de heren uit Heeswijk, maar er wordt niet verder meer uitgelopen.

Stand bij rust: 37-26

Waar in de eerste helft veel scores uit schoten kwamen, vallen deze schoten minder goed in het derde kwart. Wel komen er veel goede kansen onder de basket, maar deze worden niet altijd goed benut. EBGC weet via een aantal goede tegenaanvallen iets dichterbij te kruipen. Er is nog geen nood aan de man, maar Tenderfeet zal zuiniger met de bal moeten omgaan om de voorsprong te behouden: 48-40

Ook in het vierde kwart probeert EBGC de inhaalslag voort te zetten. Wanneer er nog maar een voorsprong van 5 punten op het bord staat besluiten de mannen van Tenderfeet dat het mooi is geweest. Het tempo wordt opgeschroefd om de bezoekers de hoop op een overwinning te opnemen. Wanneer de heren van EBGC nog een aantal wanhoopspogingen missen en Tenderfeet via een aantal snelle uitbraken van onder andere Bart vd Oetelaar nog wat punten weten bij te schrijven, kan de winst in Heeswijk-Dinther blijven: 69-54

Tenderfeet Heren 1 wint nipt in Venlo

tenderfeet nieuw logoHet was al bekend dat Venlo een sterk team heeft staan dit jaar. De heren van Tenderfeet hebben geen zin om voor niks af te reizen naar Venlo, en zullen dus alles op alles moeten zetten om de punten mee te nemen naar Heeswijk-Dinther.

Het eerste kwart begint sterk voor de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken. Beide teams beginnen in een zone verdediging, maar de heren uit Venlo hebben erg veel fouten nodig om Tenderfeet af te stoppen. Uit de vrije worpen die hieruit voortkomen pakken de bezoekers een kleine voorsprong: 9-13.

In het tweede kwart begint Venlo sterk. Nummer 9, goed voor uiteindelijk meer dan de helft van de punten aan de kant van Venlo, pakt meteen 8 punten. Als reactie hierop gaat Tenderfeet met meer gretigheid spelen, zowel in de aanval als de verdediging. Resultaat is dat de balans gelijk blijft en Venlo niet dichterbij weet te komen. Na een afsluitende 3-punter van Ron vd Berg is de rust stand 27-31.

Gezien de afstand tussen beide teams steeds gelijk blijft, schakelt Venlo over op een man-to-man verdediging, om te kijken of ze zo kunnen inlopen op Tenderfeet. In de omschakeling die dit vergt voor de heren uit Heeswijk komt Venlo op gelijke hoogte, maar weten niet weg te lopen. In een korte time-out spreken zowel de spelers als coach van Loon van Tenderfeet uit dat er nog steeds de overtuiging heerst dat we beter zijn en er geen reden is om te verliezen. Eindstand 3e kwart: 42-42.

Begin 4e kwart loopt Tenderfeet heel even uit, maar gaat het al snel weer puntje om puntje. Geen van beide teams weet echt nog een vuist te maken en met gelijke stand gaan we de laatste minuut in. Hier weet Venlo nog één vrije worp te scoren en Tenderfeet 2 punten te pakken in een snelle aanval. De laatste seconden tikken weg met 1 punt voorsprong voor Tenderfeet. Helaas weet de sterspeler met nog één seconde op de klok 2 vrije worpen te versieren! Waar hij in de wedstrijd 75% raak schiet mist hij beide vrije worpen, de winst en ontlading dus voor Tenderfeet!!

Wedstrijdverslag Tenderfeet JU18 1 - Ardito JU18 1

TenderfeetAfgelopen zondag speelden de jongens onder 18 van Tenderfeet voor de tweede keer tegen Ardito. De eerste wedstrijd werd gespeeld en jammer genoeg verloren in Zaltbommel. Deze keer hadden de spelers van Tenderfeet dus wat goed te maken. De jongens van Tenderfeet begonnen de wedstrijd sterk. Er werden veel scores gemaakt in het eerste kwart, mede dankzij de driepunters van Koen van Uden stond Tenderfeet aan het einde van het eerste kwart met 21-8 voor. In het tweede kwart liepen de jongens van Ardito iets in. In het derde kwart van de wedstrijd wisten de jongens van Tenderfeet er voor te zorgen dat ze zelf meer scoorden en de tegenstander minder. Om zeker te zijn van een overwinning speelden de jongens van Tenderfeet in het vierde kwart op safe. De aanval werd rustig opgezet en de verdediging was ijzersterk. De einduitslag van de wedstrijd was 55-31. Voor de JU18 1 van Tenderfeet was dit een van de beste wedstrijden van het seizoen. Het samenspel was zeer sterk en iedereen heeft zijn kansen kunnen benutten.