Basketbal

TenderfeetZondag 15 december stond de wedstrijd tegen Barons heren 3 uit Breda op het programma. Op papier een laagvlieger, maar wanneer dit team compleet is zijn ze tot behoorlijke resultaten in staat. De eerste wedstrijd voor, de na een half jaar afwezigheid terug gekeerde, coach van Stiphout.

Aan het begin van de wedstrijd staat een compleet Barons. De heren uit Breda laten zien dat ze niet gekomen zijn om zonder punten naar huis te gaan. Ze beginnen fel in de aanval, waar Tenderfeet in de verdediging veel slordigheden laat zien. Aan de andere kant van het veld is het beeld vergelijkbaar, ook Tenderfeet valt fel aan en komt met regelmaat tot scoren. Wanneer de balans wordt opgemaakt aan het eind van het eerste kwart staat het 23-25 voor de bezoekers.

Coach van Stiphout geeft in de korte rust aan dat de verdediging aangescherpt moet worden en het lijkt alsof aan de kant van Breda hetzelfde gezegd is. Aan beide zijden wordt minder gescoord en wéér weten de heren uit Heeswijk niet het verschil te maken, maar ook Breda weet niet weg te lopen, waardoor de score iets in het voordeel van Breda is bij rust: 44-48.

Om de heren uit Breda op de proef te stellen wordt omgeschakeld op een zone verdediging. Al snel blijkt dat de Barons hier meer moeite mee hebben dan met de man-to-man verdediging. Maar dat is niet het enige voordeel voor de heren van Tenderfeet. Uit de zone komen ook eindelijk snelle aanvallen uit de koker van Ron vd Berg, afgewisseld met sterk werk onder het bord van Rein MEgens. Samen zijn de heren goed voor 17 punten dit kwart. Tenderfeet komt terug: 52-55.

Pas in het vierde kwart kan het verschil gemaakt worden. De heren uit Breda gaan geforceerd spelen door de kleine achterstand, terwijl het voorgenoemde duo, gesteund vanuit alle lagen van het spelersbestand van Tenderfeet, het sterke aanvallende spel voorzet. Eindelijk komt de winst in het vizier: 73-60.