Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

Laatste mountainbikewedstrijd van het seizoen Team Bikers

thumb 091213-lvdv-mountainbike 00Na een zeer succesvol seizoen kwamen alle renners van het mountainbiketeam van Bikers nog éénmaal in actie om het seizoen af te sluiten op het Benelux Kampioenschap. De wedstrijd vond plaats in Zoetermeer op een mooi, maar zwaar parcours bij Snowworld.

 

Vroeg in de ochtend op zaterdag kwam Nederlands Kampioen Guus Smits in actie bij de Amateurs. Hij had een zeer goede start en zat direct in het wiel van de Belgische kampioen. Helaas mocht deze vliegende start niet tekenen voor het vervolg van de wedstrijd. Al snel speelde zijn rug hem parten waardoor hij zichzelf moest inhouden. Langzaam zakte hij door het veld waar hij uiteindelijk aansluiting wist te vinden bij de nummer 14 Peter Branderhorst. Samen reden ze richting finish waar Guus uiteindelijk 15de werd. Dit resultaat viel hem uiteraard tegen om het seizoen mee af te sluiten, maar desalniettemin was het een mooi seizoen.

 

Direct na de wedstrijd van de Amateurs viel het startschot voor de Masters II. Rick van den Hanenberg had ook een goede start, maar het tempo van de kop was te hoog. Rick moest dan ook, zijn partner voor de Cape Pioneer in Afrika Micha de Vries en de Belgische kampioen laten lopen. Uiteindelijk reed Rick naar een knappe zesde plaats. Rick was hier uiteindelijk zeer tevreden mee, gelet op het feit dat hij de afgelopen weken niet helemaal fit was.

 

Martijn van Doorn had het zwaar na een goede start. Ook Martijn heeft de kopgroep in de wedstrijd moeten laten lopen. Hij zakte gedurende de eerste ronden behoorlijk ver terug naar een veertiende plaats. Gelukkig hervond Martijn zich snel en reed hij nog netjes de top tien binnen. Martijn had meer gehoopt van zijn Benelux Kampioenschap maar was desalniettemin tevreden over zijn eerste seizoen bij de nieuwelingen. Volgend jaar zal hij nog een jaar bij de nieuwelingen rijden en de resultaten van dit eerste jaar beloven veel voor het komende seizoen.

 

Tot slot was het de beurt aan Eric van den Bogaard bij de Masters I. Eric reed na opnieuw een goede start een aantal sterke eerste rondes waarna het noodlot toesloeg. In de laatste afdaling voor de finish komt hij ten val, waarna hij in de vierde ronde ook nog lek reed. Na de materiaalpech te hebben verholpen als laatste opnieuw het veld in om de laatste ronde nog te rijden. Hij is uiteindelijk naar een 21ste plaats gereden.

 

 

 

 

Guus Smits team Bikers opnieuw 1e

thumb Guus Smits winnaar 14 juli 2013 Na een overweldigend Nederlands Kampioenschap in Groesbeek vond dit weekend de finale van de topcompetitie mountainbike plaats. De renners streden in Steenwijk voor de podiumplaatsen op zaterdag en zondag. De organisatie was top en het weer zat de renners mee. Op zaterdag reden de nieuwelingen en de masters. Op zondag de amateurs.

 Martijn van Doorn (nieuwelingen) was na het goede resultaat op het NK gebrand op, opnieuw een mooi resultaat. Na een goede start kwam hij al snel in de tweede groep te rijden. In deze groep werd voor de zesde plek gereden. Door een demarrage van één van de renners werd het tempo flink opgeschroefd en de groep brak in tweeën. Een van de renners wist weg te rijden, maar Martijn wist zich daarachter te handhaven samen met een andere renner. Uiteindelijk moest hij zijn opponent voor laten gaan en werd hij keurig achtste.

 Hierna verscheen Rick van den Hanenberg aan de start bij de masters 40. Hij had een mindere start, maar wist dit snel goed te maken. Hij trok op naar een groepje van drie renners. In deze groep werd gereden voor de derde plaats. Twee renners waren inmiddels gevlogen en waren niet meer bij te halen bleek na afloop van de wedstrijd. In de laatste ronde werd een demarrage geplaatst door de uiteindelijke nummer drie. Rick bleef strijden voor wat hij waard was en wist uiteindelijk vierde te worden. Hij was gelet op de concurrentie zeer tevreden met dit resultaat. Bovendien wist hij in het eindklassement van deze competitie derde te worden en mocht hij daarom ook een bos bloemen ophalen.

 Bij de masters 30 verscheen Eric van den Boogaard aan de start. Opnieuw had Eric een zeer goede start, waarbij hij zelfs wat inhield. Hij reed bijna de gehele eerste ronde op kop en voelde al snel dat de benen zwaar en pijnlijk werden. Hierdoor moest hij zijn goede eerste ronde bekopen en zakte hij terug tot een tiende plaats. Na enkele rondes wist hij zijn ritme te hervinden en is hij teruggereden naar een zesde plaats. Op de finish werd nog gesprint voor een vijfde plek, helaas wist Eric de sprint niet te winnen en werd hij zesde. Ook Eric mocht naar de rondemiss, hij werd tweede in het eindklassement.

 Op zondag was het nog de beurt aan de amateur en Nederlands Kampioen Guus Smits. Hij wilde uiteraard laten zien dat hij zijn trui waardig was door ook deze wedstrijd op zijn naam te zetten. Na een redelijke start reed hij sterk naar voren in het peloton. In de tweede ronde ging hij op kop rijden om zo een kopgroep te vormen. Met vier renners wisten zij weg te rijden. Echter in de derde ronde ging het heel moeizaam en leek Guus zelfs de aansluiting te verliezen. Hij wist zich echter te herpakken terwijl er nog enkele renners aansluiting wisten te vinden bij de kop. In de laatste ronde heeft hij alles op alles gezet om naar het podium te rijden. Na een sprint richting de finish werd Guus opnieuw eerste.

 

Succesvolle thuiswedstrijd Bikers

130602 Guus_BikersDit weekend vond de thuiswedstrijd van team Bikers plaats in Heeswijk-Dinther, op het parcours bij de Stanserhorn. De renners van het team waren dan ook gebrand op mooie prestaties. In de ochtend werd de toon gezet door Stan, de zoon van Rick van den Hanenberg, die eerste werd in zijn jeugdcategorie!

Lees meer: Succesvolle thuiswedstrijd...

Hoopvolle start Bikers

120311_mtb_CarloVorige week stond de eerste wedstrijd van het jaar op het programma de grote prijs van Baggerhuizen, nabij Assen. Dit weekend stond de wedstrijd om de zilveren valhelm op het nieuwe parcours in Berlicum op de agenda. Voor team Bikers stonden bij beide wedstrijden twee renners aan de start. Rick van den Hanenberg bij de masters 30+ en Carlo van Doorn bij de junioren.

Lees meer: Hoopvolle start Bikers