Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb 091213-lvdv-mountainbike 00Na een zeer succesvol seizoen kwamen alle renners van het mountainbiketeam van Bikers nog éénmaal in actie om het seizoen af te sluiten op het Benelux Kampioenschap. De wedstrijd vond plaats in Zoetermeer op een mooi, maar zwaar parcours bij Snowworld.

 

Vroeg in de ochtend op zaterdag kwam Nederlands Kampioen Guus Smits in actie bij de Amateurs. Hij had een zeer goede start en zat direct in het wiel van de Belgische kampioen. Helaas mocht deze vliegende start niet tekenen voor het vervolg van de wedstrijd. Al snel speelde zijn rug hem parten waardoor hij zichzelf moest inhouden. Langzaam zakte hij door het veld waar hij uiteindelijk aansluiting wist te vinden bij de nummer 14 Peter Branderhorst. Samen reden ze richting finish waar Guus uiteindelijk 15de werd. Dit resultaat viel hem uiteraard tegen om het seizoen mee af te sluiten, maar desalniettemin was het een mooi seizoen.

 

Direct na de wedstrijd van de Amateurs viel het startschot voor de Masters II. Rick van den Hanenberg had ook een goede start, maar het tempo van de kop was te hoog. Rick moest dan ook, zijn partner voor de Cape Pioneer in Afrika Micha de Vries en de Belgische kampioen laten lopen. Uiteindelijk reed Rick naar een knappe zesde plaats. Rick was hier uiteindelijk zeer tevreden mee, gelet op het feit dat hij de afgelopen weken niet helemaal fit was.

 

Martijn van Doorn had het zwaar na een goede start. Ook Martijn heeft de kopgroep in de wedstrijd moeten laten lopen. Hij zakte gedurende de eerste ronden behoorlijk ver terug naar een veertiende plaats. Gelukkig hervond Martijn zich snel en reed hij nog netjes de top tien binnen. Martijn had meer gehoopt van zijn Benelux Kampioenschap maar was desalniettemin tevreden over zijn eerste seizoen bij de nieuwelingen. Volgend jaar zal hij nog een jaar bij de nieuwelingen rijden en de resultaten van dit eerste jaar beloven veel voor het komende seizoen.

 

Tot slot was het de beurt aan Eric van den Bogaard bij de Masters I. Eric reed na opnieuw een goede start een aantal sterke eerste rondes waarna het noodlot toesloeg. In de laatste afdaling voor de finish komt hij ten val, waarna hij in de vierde ronde ook nog lek reed. Na de materiaalpech te hebben verholpen als laatste opnieuw het veld in om de laatste ronde nog te rijden. Hij is uiteindelijk naar een 21ste plaats gereden.