Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

Sanne van Dijke en collega uitgeschakeld bij WK judo

150827Sanne van_DijkeASTANA - Guusje Steenhuis uit Grave en Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther kunnen een medaille tijdens het WK judo in Astana op de buik schrijven. De judoka's haalden niet eens de kwartfinales.

Voor jonkie Sanne van Dijke was het haar eerste WK bij de senioren. De regerend Europees kampioene bij de jeugd bereikte knap de tweede ronde van het WK, maar verloor daar van Gévrise Émane uit Frankrijk.


Derde ronde
Guusje Steenhuis haalde wel de derde ronde, maar daarin verloor ze verloor met een straf verschil van de 
Japanse Mami Umeki.

Bron: Omroep Brabant

Auteur: Bram Endedijk

Sanne van Dijke geselecteerd voor WK Judo

Sanne van_DijkeGoed nieuws voor Sanne van Dijke die van de Judobond een uitnodiging kreeg voor het WK senioren in Astana te Kazachstan. Het wordt het debuut op een WK voor de dan 20-jarige judoka van Judoclub Berlicum.

Sanne hoopte wel op een uitnodiging na haar recente topresultaten bij de senioren (brons op Grand Prix Düsseldorf en Goud op European cup Roemenië).

Kennelijk heeft bondscoach Marjolein van Unen voldoende vertrouwen in de stijgende lijn en de potentie van de tweevoudig Europees kampioen junioren en U23 jaar.

Wij wensen Sanne veel succes met haar debuut. Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl 

Titel voor judoka Sanne van Dijke

Judo Sanne van Dijke heeft op de slotdag van de European Open in Cluj de titel veroverd in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse judoka stond in de finale tegenover Valeriane Fichot op de tatami.

Ze versloeg de Française binnen de minuut op ippon. Ook de partijen tegen Carola Paissoni (Ita), Antonia Moreira (Ang) en Irina Gazieva (Rus) besliste Van Dijke zondag voortijdig.

Erepodium
Bij de mannen moesten Frank de Wit (-81 kg) en Michael Korrel (-100 kg) zich tevreden stellen met brons. De Wit werd door de Hongaar Laszlo Csoknyai naar de herkansing verwezen maar knokte zich ten koste van de Israeliër Asaf Chen en de Sloveen Aljaz Sedej met een vol punt naar het erepodium. 

Korrel volgde na een nederlaag tegen de Cubaan Jose Armenteros dezelfde route. De Georgiër Lasha Taveluri was zijn laatste slachtoffer.

Bron: Omroep Brabant

Foto:  ANP

Sanne van Dijke Europees beste junior judoka aller tijden

Sanne van_DijkeWinst op European cup juniors te Sint Petersburg

Op zondag 19 april 2015 heeft Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther voor het derde achtereenvolgende jaar de titel gewonnen bij de European Cup voor junioren te Sint Petersburg, Rusland.

Met deze overwinning vestigde ze tevens het record van het hoogst aantal European Cup overwinningen en is daarmee de best presterende Europese judoka tot op heden.

Een prestatie van ongekende klasse en hiermee bewijst Sanne wederom tot de wereldtop te behoren.

Om dit toernooi op haar naam te kunnen schrijven versloeg de als eerste geplaatste judoka van Judoclub Berlicum met voortijdige en overtuigende overwinningen Tatiana Khimko (RUS), Aelita Chsherbakova (KAZ) en in de halve finale de Japanse Utana Sugiyama.

In de finale trof Sanne, Aleksandra Samardzic uit Bosnië Herzegovina, een bekende en grote rivale.

Het werd een tactische wedstrijd waarin niet gescoord werd, maar doordat Samardzic 3 straffen had gekregen ging de overwinning naar Sanne.

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl 

Demi Reppmann 2 x zilver bij NK karate

Demi  ReppmannEen nieuwe topsporter in Heeswijk-Dinther
Demi heeft  op 8 maart jl. bij de Nederlandse Kampioenschappen JKA  in Vianen 2 x een zilveren medaille gewonnen.
 
1 x voor kumite (vechten met echte tegenstander) 
1 x voor kata (vechten met denkbeeldige tegenstander)
 
Shotokan Bu-Jutsu Karate geeft les in traditionele Shokatan stijl, waar andere stijlen van zijn afgeleid.
Bij Shokotan karate ligt de nadruk op de correcte uitvoering en controle van de technieken. Daardoor is de kans op blessures minimaal. Snelheid, lenigheid, kracht en coordinatie komen tijdens de training in ruime mate aan bod.
Meer op de site: www.bujutsukarate.nl
 
Demi traint op woensdagavond in de sporthal van Bernrode in Heeswijk.
En op donderdagavond in de sporthal van Veldhoven.
Dit onder begeleiding van 3 trainers, waarbij Tarek Salem, hun Sensei (karatemeester) is.
 
Demi is op 11-jarige leeftijd begonnen met karate.
Ze heeft inmiddels haar blauwe band. En doet binnenkort examen voor haar bruine band.
 
Thuis oefent ze op een bokszak om haar conditie op peil te houden.
 
Demi Reppman_met_team

Record voor Sanne van Dijke

Sanne van DijkeWinst op European cup juniors te Coimbra, Portugal.

Sanne van Dijke heeft haar derde achtereenvolgende titel gewonnen bij de European Cup voor junioren in Coimbra. Dit is een record voor de organisatie. Nog nooit won een judoka drie maal dit internationale toernooi.

Zondag 15 maart 2015 versloeg Sanne al haar tegenstandsters met ippon, als eerst de Portugese Ana Santos, daarna Eleonora Ghetti uit Italië en in de halve finale de Deense Emilie Sook.

In de finale versloeg de Nederlands en Europees kampioen uit Heeswijk-Dinther, Natascha Ausma.

Ook vorig jaar was de opponent in de finale een Nederlandse, Caroline de Wit. De titel tot 70 kilogram is al sinds 2012 in handen van Nederland.

Coimbra is een van internationale toernooien die Sanne bezoekt in het kader van de European cups voor junioren met als doel om evenals 2014 mee te strijden om de belangrijkste kampioenschappen.

Als regerend Europees kampioen tot 21 jaar in de klasse tot 70 kg wil Sanne als ultiem doel serieus proberen aanspraak te maken op de Wereldtitel tot 21 jaar in 2015.

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl

Brons voor Sanne van Dijke in Düsseldorf

Sanne van_Dijke_bronsSanne van Dijke (-70 kg, 19 jaar) uit Heeswijk-Dinther heeft haar debuut op de World Tour opgeluisterd met een medaille. Tijdens de Grand Prix Düsseldorf eiste de juniorenjudoka het brons voor zich op.

In het hol van de leeuw was ze op ippon te sterk voor de Duitse Iljana Marzok. In de halve finale had Laura Vargas-Koch, een andere Duitse en nummer 2 van de wereld ranking, Van Dijke naar de herkansingen verwezen. In de herkansing werd gewonnen van de Francaise Fanny Posvite, waarna Sanne mocht strijden voor een medaille.

Deze Grand Prix maakt deel uit van de IJF World Tour van 2015 met een deelnemersveld van in totaal 547 judoka's.

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl 

Sanne van Dijke naar Judo Grand prix Düsseldorf

Sanne van_DijkeSanne van Dijke (19 jaar, tot 70 kg) uit Heeswijk-Dinther is door de Nederlandse judobond geselecteerd voor de judo Grand Prix in Düsseldorf op 20-22 februari aanstaande.

Sanne is nog junior en in 2014 2 x Europees kampioen geworden in de leeftijdscategorie tot 21 en tot 23 jaar en zal ook in 2015 als junior deelnemen aan de belangrijke kampioenschappen.

Een selectie voor een judo grand prix voor senioren is een duidelijk signaal dat de potentie van Sanne onderkent wordt en haar kansen geboden wordt om op dit absolute topniveau voor senioren mee te gaan draaien.

In Düsseldorf kunnen ook punten worden gewonnen voor kwalificatie voor het Olympisch traject naar de spelen van Rio.

Naast Sanne van Dijke is ook Jasper van den Oetelaar (17 jaar, tot 73 kg) uit Schijndel geselecteerd voor een European cup voor junioren.

Jasper is Nederlands kampioen in de leeftijdscategorie tot 18 jaar en volop in strijd voor tickets voor Internationale kampioenschappen.

De selectie van Jasper voor de European cup te Follonica Italië (21 en 22 februari) is dan ook in dit kader en hier kan Jasper bewijzen dat hij mogelijk aanspraak kan maken voor een plaatsje in de selectie voor een EK en WK.

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl

Sanne van Dijke ontvangt sportpenning gemeente Bernheze

Sanne 1Huldiging Sanne na behalen titel Europees Kampioen -23 jaar

Het succesjaar 2014 kent voor Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther en lid van Judoclub Berlicum, bijna geen einde.

Na het behalen van het Nederlands kampioenschap judo, diverse European cups, het winnen van de Europese titel judo tot 21 jaar,7e op WK judo, won ze als toefje slagroom op de taart ook nog het Europees kampioenschap judo tot 23 jaar op 15 november in Wroclaw te Polen.

Voor deze prestaties was een huldiging op haar club, Judoclub Berlicum in de Moerkoal te Middelrode, meer dan op zijn plaats.

Tijdens deze huldiging waren naast familie en vrienden, clubgenootjes en trainingsmaatjes, trainers ook enkele speciaal genodigde gasten aanwezig zoals wethouder en loco Burgemeester van de gemeente Bernheze de heer Wijdeven en namens Judobond Nederland mevrouw Ans van de Kerkhof.

Sanne 2Wethouder Wijdeven kwam naast het brengen van zijn persoonlijke felicitaties ook met het brengen van een uitgebreide hulde namens de gemeente Bernheze alwaar Sanne woont.

Hij gaf aan Sanne met name het afgelopen jaar gevolgd te hebben en gezien welke uitzonderlijke prestatie Sanne geleverd had.

Dit was dan ook de reden dat Burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze hadden besloten om de sportpenning van de gemeente aan Sanne uit te reiken.

Deze penning wordt zelden en alleen bij zeer uitzonderlijke prestaties uitgereikt.

Bij deze penning werd ook nog een oorkonde en een draaginsigne uitgereikt.

Naast de uitreiking van de sportpenning werd Sanne ook ingeschreven in het gemeenteboek voor bijzondere personen.

In dit boek zijn alle 100-jarige van de gemeente ingeschreven naast speciale bezoekers als buitenlandse hoogwaardigheid bekleders en Prinses Maxima.

Mevrouw Ans van de Kerkhof van judobond Nederland prees Sanne niet alleen vanwege haar sportieve prestaties maar ook vanwege haar nemen van verantwoordelijkheid door plaats te nemen in de atletencommissie van de judobond om mede de belangen van de judosport te stimuleren.

Personen als Sanne zijn op jonge leeftijd al zeer waardevol voor de judosport.

Wij feliciteren Sanne met het succesvolle 2014 en wensen haar succes in 2015.

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl 

Groots onthaal Europees Kampioen judo Sanne van Dijke

140928 Huldiging_Sanne_van_DijkeNa het behalen van haar Europese titel judo (tot 21 jaar, -70 kg) op 20 september jl. was het afgelopen donderdag het moment om op haar eigen club gehuldigd te worden. Een grote groep clubgenoten en genodigden: ouders, vrienden en wethouder van de gemeente Sint- Michielsgestel, de heer Mathijssen stonden Sanne op te wachten en via een ware erehaag kreeg Sanne een warm welkom.

Lees meer: Groots onthaal Europees...