Judo

130126 ZNK_JudoOp 26 januari 2013 is in Gilze in sporthal “Achter de tuintjes” het Zuid-Nederlands Kampioenschap gehouden voor judoka’s tot 21 jaar. Dit kampioenschap is tevens het kwalificatietoernooi voor deelname aan het Nederlands kampioenschap op 9 februari 2013 in de Jan Massinkhal te Nijmegen. De judoka’s met de gouden en zilveren medaille kwalificeren zich voor het Nederlands Kampioenschap.

In deze categorie heeft Judoclub Berlicum een grote groep talentvolle judoka’s. De judoka’s van Judoclub Berlicum strijden altijd mee om de prijzen. Ook dit keer heeft hoofdcoach Jo Gevers, geassisteerd door oud Nederlands Kampioen Judo Maarten van Liempd, 5 medailles behaald en 6 plaatsingen voor het Nederlands Kampioenschap Judo. Twee van deze talentvolle judoka’s komen uit Heeswijk-Dinther.

Sanne van Dijke (-70 kg, 17 jaar) won in haar gewichtsklasse al haar wedstrijden en werd overtuigend Zuid-Nederlands kampioen en dwong hiermee plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap af.

Joost van Hoof (-60 kg, 19 jaar) kwam uit in een sterk bezette gewichtsklasse tot 60 kg en won achtereenvolgens zijn wedstrijden in de voorronde en was hiermee geplaatst voor de finale. In deze finale begon Joost goed en controleerde zijn tegenstander. Joost maakte echter een klein foutje en deze werd resoluut afgestraft waardoor het Kampioenschap aan zijn neus voorbij ging.

De Zilveren medaille was echter wel de vooraf gewenste plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Wij wensen onze dorpsgenoten veel succes op 9 februari aanstaande, daarna kan carnaval pas beginnen.