Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

thumb IMG 20140201 1749401Op zaterdag 1 februari 2014 heeft Judoclub Berlicum met 2 judoka’s deelgenomen aan het prestigieuze top judotoernooi ‘Belgian Ladies Open Arlon” voor dames tot 20 jaar.De deelnemers van Judoclub Berlicum begeleid door hoofdcoach Jo Gevers waren Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther en Lizzy Gevers uit Rosmalen.
Het jaarlijks terugkerend toptoernooi van Arlon, is een toernooi op wereldniveau en er wordt steevast deelgenomen door A-selecties uit de beste judolanden als o.a. Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Lizzy Gevers nam deel in de categorie tot 63 kg met een groot en sterk deelnemersveld.Om in aanmerking te komen voor de strijd om de medailles moet eerst een poule worden overleefd.
Lizzy begon sterk met een ippon overwinning maar moest daarna haar meerdere erkennen in de andere tegenstanders en kon zich net niet plaatsen voor de vervolgronde.

Sanne van Dijke had een zeer sterk 2013 welke door een zware blessure niet verzilverd kon worden op het Europese en Wereld kampioenschap en wil in 2014 weer gaan voor het allerhoogste.

In 2014 was Sanne al goed gestart door het Kampioenschap van het Internationale toernooi Espoir te Eindhoven en met deze vorm ging ze van start in Arlon.Sanne judode zeer voortvarend door haar poulewedstrijden en won ze allemaal met een overtuigende ippon.
In het vervolg van het toernooi met een knock-out systeem was Sanne niet minder effectief en wist zich met overmacht te plaatsen voor de finale.
In de finale wist Sanne haar suprematie te onderstrepen door de Duitse tegenstander Puschel binnen 11 seconden te verslaan en hiermee de gouden medaille zeker te stellen.
Met dit sterke optreden en met veel vertrouwen is Sanne klaar en een van de belangrijkste favorieten voor het Nederlands Kampioenschap op 8 februari aanstaande.   

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl