Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

110509judoTopprestaties op European cup te Berlijn
In het weekeinde van 7 en 8 mei 2011 is in Berlijn te Duitsland gestreden om de European cup Judo voor junioren (tot 17 jaar)

De judobond van Nederland heeft voor dit prestigieuze toernooi een groep judoka’s geselecteerd die allemaal in hun gewichtsklasse in Nederland een topranking innemen en zich op dit sterk bezette wereldtoernooi konden bewijzen ten opzichte van de absolute top.

 Mede op basis van dit laatste meetmoment wordt aankomende week de definitieve selectie bepaald voor deelname aan het EK-judo, de EYOF (Europese jeugd olympiade) en het WK-judo.

 Judoclub Berlicum heeft op dit moment in zijn A-selectie tot 17 jaar 3 talenten in het strijdperk die in Nederland voor dit allerhoogste niveau strijden, te weten Demi van Schijndel (tot 48 kg), Sanne van Dijke (tot 70 kg) en Danny Rutters (tot 66 kg).

 In een groot en sterk veld van internationale topjudoka’s per categorie hebben de talenten van Judoclub Berlicum een topprestatie geleverd en zich goed gepresenteerd aan de keuzeheren van de Nederlandse judobond.

 De resultaten:

Sanne van Dijke (tot 70 kg) Internationaal Kampioen. Sanne heeft overtuigend laten zien bij de absolute top te behoren en heeft als enige Europese judoka in een finale haar Japanse tegenstander verslagen. (in 6 van de 7 finales was er een Japanse overwinning)

 Demi van Schijndel (tot 48 kg) 7e plaats. In het sterke veld is een 7e plaats op dit wereldtoernooi een topprestatie en ten opzichte van haar concurrentie is ze op schema gebleven.

 Danny Rutters ( tot 66 kg) 7e plaats. Danny heeft een supertoernooi gedraaid en zijn directe concurrentie achter zich gelaten.

 Wij feliciteren Sanne, Demi en Danny met het behaalde resultaat.