Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

141024 Sanne-van-DijkeHet WK junioren in Miami is in volle gang maar Sanne van Dijke heeft de dromen helaas niet waar kunnen maken. De als eerste geplaatste Europees kampioene eindigde als zevende na verlies op de Bosnische Alexandra Samardzic in de repechage finale. Samardzic scoorde in een laatste poging een yuko in de laatste seconde.

In de poulefase was de wereldkampioen Barbara Matic uit Kroatië met één betere score beter dan Sanne. Matic nam daarmee wraak op twee eerdere duidelijke verloren duels.
Matic die haar wereldtitel verdedigt, had het direct weer moeilijk tegen Van Dijke die goed begon en dat beetje aanvalskracht dat de Kroatische toonde kon bedwingen. 

Even later scoorde Van Dijke een yuko. Maar Matic gaf niet op en moest nu komen in de wedstrijd. Dat deed ze met nog 100 seconden te gaan met een waza-ari. Nu was het de beurt aan de nummer één van de plaatsingslijst Sanne van Dijke, maar vanaf dat moment ging het slot erop bij Matic die de wedstrijd tactisch uitspeelde en Van Dijke kon aanvallen wat ze wilde maar die aanvallen werden bijna hangend gepareerd.

Zuur was dus het verlies in de laatste seconde van de wedstrijd tegen de taaie en lange Bosnische nummer drie van het EK in Boekarest Alexandra Samardzic. Sanne zag weinig heil in de aanval van de Bonische die maar haar reach goed doortrok en de Brabanste alsnog op de heup liet belanden, net genoeg voor een yuko en uitschakeling. Lastig voor Van Dijke waarvan velen hoge verwachtingen hadden. Niet gemakkelijk om met die druk om te gaan en weer op te laden na de nederlaag voor de break tegen Matic.

 
De eerste wedstrijd van de dag tegen de Canadese Monika Burgess werd wel gewonnen. Dominant maakte Sanne het eerste punt en kon daarna tactisch uitjudoën, ook al was de Canadese de finaliste van de European Cup in Wroclaw, een bekende dus.