Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

Sanne 1Huldiging Sanne na behalen titel Europees Kampioen -23 jaar

Het succesjaar 2014 kent voor Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther en lid van Judoclub Berlicum, bijna geen einde.

Na het behalen van het Nederlands kampioenschap judo, diverse European cups, het winnen van de Europese titel judo tot 21 jaar,7e op WK judo, won ze als toefje slagroom op de taart ook nog het Europees kampioenschap judo tot 23 jaar op 15 november in Wroclaw te Polen.

Voor deze prestaties was een huldiging op haar club, Judoclub Berlicum in de Moerkoal te Middelrode, meer dan op zijn plaats.

Tijdens deze huldiging waren naast familie en vrienden, clubgenootjes en trainingsmaatjes, trainers ook enkele speciaal genodigde gasten aanwezig zoals wethouder en loco Burgemeester van de gemeente Bernheze de heer Wijdeven en namens Judobond Nederland mevrouw Ans van de Kerkhof.

Sanne 2Wethouder Wijdeven kwam naast het brengen van zijn persoonlijke felicitaties ook met het brengen van een uitgebreide hulde namens de gemeente Bernheze alwaar Sanne woont.

Hij gaf aan Sanne met name het afgelopen jaar gevolgd te hebben en gezien welke uitzonderlijke prestatie Sanne geleverd had.

Dit was dan ook de reden dat Burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze hadden besloten om de sportpenning van de gemeente aan Sanne uit te reiken.

Deze penning wordt zelden en alleen bij zeer uitzonderlijke prestaties uitgereikt.

Bij deze penning werd ook nog een oorkonde en een draaginsigne uitgereikt.

Naast de uitreiking van de sportpenning werd Sanne ook ingeschreven in het gemeenteboek voor bijzondere personen.

In dit boek zijn alle 100-jarige van de gemeente ingeschreven naast speciale bezoekers als buitenlandse hoogwaardigheid bekleders en Prinses Maxima.

Mevrouw Ans van de Kerkhof van judobond Nederland prees Sanne niet alleen vanwege haar sportieve prestaties maar ook vanwege haar nemen van verantwoordelijkheid door plaats te nemen in de atletencommissie van de judobond om mede de belangen van de judosport te stimuleren.

Personen als Sanne zijn op jonge leeftijd al zeer waardevol voor de judosport.

Wij feliciteren Sanne met het succesvolle 2014 en wensen haar succes in 2015.

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl