Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

130203 Sanne_v_Dijke_Arlon_2013Op zaterdag 2 februari heeft Judoclub Berlicum met twee judoka’s deelgenomen aan het prestigieuze top judotoernooi ‘Ladies Open Arlon” voor dames tot 20 jaar. De deelnemers van Judoclub Berlicum begeleid door hoofdcoach Jo Gevers waren Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther en Lizzy Gevers uit Rosmalen.

 

Het jaarlijks terugkerend toptoernooi van Arlon, is een toernooi op wereldniveau en er wordt steevast deelgenomen door A-selecties uit de beste judolanden als o.a. Japan, Engeland en Frankrijk. Voor de Berlicum judoka’s ( beide ook lid van het talenten ontwikkelingsteam Topjudo Zuid-Nederland) is het deelnemen aan een topevenement als Arlon voor de ontwikkeling van het hoogste belang. En om dan ook nog in de buurt van de prijzen te komen moet alles kloppen. Bij Sanne van Dijke klopte dus alles!

Sanne heeft de afgelopen jaren meermalen op zeer sterke toernooien prijzen behaald en heeft bewezen met de absolute top mee te kunnen strijden. Ook tijdens dit evenement begon Sanne (tot 70 kg) in een poule met drie ippon overwinningen en ging als poulewinnaar naar het afvalsysteem alwaar ze een van de favoriete, een Japanse judoka, tegenkwam die door Sanne resoluut opzij werd gezet met ippon.

De volgende tegenstander was de Duitse kampioene tot 70 kg Saundra Diedrich, een zeer sterke judoka, die ook simpel door een op stoom geraakte Sanne werd verslagen en hiermee plaatste Sanne zich voor de finale tegen de andere Japanse Topfavoriet.

In de finale moest Sanne het opnemen tegen een technisch sterke Japanse die al drie wedstrijden gewonnen had met armklemmen en ook Sanne werd met deze techniek verslagen. Op het podium een heel mooi beeld: Sanne naast de Japanse topper, de Duitse kampioen en de Engelse kampioen. Zonder verdere kleerscheuren, met veel vertrouwen en met een hele mooie zilveren medaille is Sanne klaar voor het Nederlands Kampioenschap op 9 februari aanstaande.    

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl