Judo

140921 Sanne_van_DijkeOp 19 en 20 september 2014 heeft in Boekarest te Roemenië het Europees kampioenschap judo tot 21 jaar plaatsgevonden. De Judobond Nederland had hiervoor een sterke selectie afgevaardigd met daarin ook Judoclub Berlicum lid Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther. Ze maakte de hooggespannen verwachtingen waar en werd Europees Kampioen!

Sanne van Dijke kwam uit in de categorie tot 70 kg werd tijdens dit toernooi ook begeleid door hoofdcoach van Judoclub Berlicum Jo Gevers. In 2013 was Sanne ook al geselecteerd voor het EK en WK, maar kon wegens een zware knieblessure toen niet deelnemen.

Sanne heeft het hele seizoen hard gewerkt en afgestemd op dit toernooi en het WK op 25 oktober aanstaande te Miami US. Na het behalen van het Nederlands Kampioenschap was dit Europees Kampioenschap het 2e grote speerpunt van het seizoen. De strijd om de Europese titel begon met een vrijloting in de eerste ronde waarna Sanne in de 2e ronde mocht aantreden tegen de Roemeense Pantea. Als de Roemeense al aspiraties had, dan werden die door Sanne binnen 15 seconden ruw verstoord. In de 3e ronde kwam er serieuzere weerstand, maar ook de Italiaanse Prosdocimo werd met ippon resoluut opzij gezet en hiermee plaatste Sanne zich voor halve finale.

In de halve finale kwam Sanne de sterke Franse judoka Heleine als opponent tegen, maar ook zij kon de vastberaden Sanne niet afstoppen waardoor de finale bereikt was en zekerheid van eremetaal. De tegenstander voor de finale was Wereldkampioen en regerend Europees kampioen Barbara Matic uit Kroatië die er op gebrand was om haar titel te prolongeren, wat een zeer spannende en gelijk opgaande strijd gaf.

Uiteindelijk was Sanne de meer aanvallende en strijdende judoka wat haar de overwinning opleverde in deze wedstrijd en de Europese Titel. Wij feliciteren Sanne van Dijke en Jo Gevers van harte met het behaalde topresultaat.