Judo

111003_Sanne_van_DijkeSanne van Dijke en Joost van Hoof naar Nationaal kwalificatie toernooi Senioren
 Op 1 oktober 2011 is in Gilze in sporthal “Achter de tuintjes” het Zuid-Nederlands Kampioenschap gehouden voor senioren judoka’s.  Naast de strijd om de podiumplaatsen in Zuid-Nederland wordt dit districtkampioenschap gebruikt voor selectie voor het Nationaal kwalificatietoernooi senioren (N.K.T.) op 22 oktober 2011 te Eindhoven, waar de beste judoka’s zich kunnen plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Judoclub Berlicum heeft hieraan deelgenomen met een wedstrijdselectie van 12 judoka’s.

Het bijzondere aan deze wedstrijdselectie is dat deze groep uit maar 1 echte senior bestaat (Maarten van Liempd, Nederlands Kampioen 2008) en de rest talentvolle junioren zijn die steeds vaker aan het grote werk gaan ruiken.

2 van deze talentvolle judoka’s komen uit Heeswijk-Dinther.

Sanne van Dijke (-70 kg) won in haar gewichtsklasse al haar wedstrijden en werd overtuigend Zuid-Nederlands kampioen. Deze Gouden Medaille betekende ook de selectie voor het N.K.T.

Joost van Hoof (-60 kg) wist zich met tactisch sterk judo te plaatsen voor de finale welke na een spannende strijd werd verloren van clubgenoot Jari Vorstenbosch uit Schijndel.

Joost verdiende hiermee een Zilveren medaille en selectie voor het N.K.T.

Naast Sanne en Joost hebben nog 7 Berlicum judoka’s zich geplaatst voor het N.K.T te Eindhoven.

Wij feliciteren Sanne en Joost (en hun clubgenoten) met het resultaat en wensen onze dorpsgenoten veel succes op 22 oktober aanstaande.