Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

110515_KampioenenJudoBerlicumJudoclub Berlicum maakt aan het einde van het seizoen de balans op en kan terugkijken op een zeer succesvol seizoen 2010-2011 met een sensationeel slot. De Heeswijkse Sanne van Dijke gaat in juli naar het Turkse Trabzon om deel te nemen aan de Jeugdolympiade en in augustus naar Kiev om deel te nemen aan de WK-Judo onder 17. Een groot succes derhalve!
Judoclub Berlicum is een vereniging waarin de judosport mogelijk is voor jong en oud.
Naast het aanbieden van judo als breedtesport met maatschappelijke relevantie (elementen van plezier in sport, gedrag, discipline, respect voor anderen en fysieke ontwikkeling) wordt er wedstrijdsport inclusief topsport aangeboden.
 
Wedstrijdjudo is voor vrijwel iedereen mogelijk, maar verschillen in aanleg, mentaliteit en fysieke mogelijkheden  bepalen in belangrijke mate het resultaat. Bij judoclub Berlicum komen talenten die op belangrijke toernooien bewezen hebben potentie te hebben in de A-selectie. Op dit moment bestaat deze selectie uit een groot aantal talenten die elkaar 3 tot 5 dagen per week scherp houden en elkaar verbeteren. Het hele proces van beginnend judoka naar wedstrijdjudoka en eventueel succesvol wedstrijdjudoka, wordt bewaakt door hoofdcoach Jo Gevers en zijn technische team.
 
Voor degene die Judoclub Berlicum volgen en de publicaties in de regionale bladen lezen, weten dat ook in het seizoen 2010-2011 regelmatig prijzen gewonnen zijn.
 
Om voor selectie naar EK’s en WK’s in aanmerking te komen moeten judoka’s op de door de Nederlandse judobond aangewezen toernooien als meetmoment, scoren en daarnaast op bondstrainingen aan bondscoaches laten zien constant te presteren.
 
In de categorie tot 17 jaar hebben via deze selectiecriteria 3 leden van Judoclub Berlicum plaatsing voor het WK tot 17 jaar (medio augustus te Kiev) en deelname aan de EYOF (jeugd-olympiade eind juli in Trabzon Turkije) afgedwongen. Ondanks alle talenten is voor Berlicum als regionale club door de enorme concurrentie, plaatsing op een internationaal kampioenschap niet vanzelfsprekend.
Daarom is de uitverkiezing van 3 van onze judoka’s sensationeel te noemen en dit zet Judoclub Berlicum niet alleen in Nederland op de kaart.
 
Deze toppers zijn:
Sanne van Dijke (tot 70 kg): Brons op NK, Goud in Berlijn, Goud in Erfurt, Goud op Open Noord-Nederlandse, Brons in Antwerpen, 7e op Espoir Eindhoven.
 
Demi van Schijndel (tot 48 kg): Goud In Antwerpen, Zilver in Erfurt, Brons op Espoir Eindhoven, 7e in Berlijn. Door een schouderblessure kon Demi haar Nederlandse titel niet verdedigen.
 
Danny Rutters (tot 66 kg): Zilver op NK, Goud op Noord-Nederlandse, Zilver in Antwerpen, Brons op Espoir Eindhoven, Brons in Bremen, 7e in Berlijn.
 
Wij feliciteren Sanne, Demi , Danny en Jo Gevers met hun selectie en wensen ze veel succes met de voorbereiding voor deze kampioenschappen.
Jo Gevers zal als centrale coach de Berlicum judoka’s tot en met de wedstrijden begeleiden.