Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

 

judo_23_oktJoost van Hoof en Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther leverden een mooie prestatie dit weekend voor Judoclub Berlicum. Judoclub Berlicum heeft op 23 oktober 2010, met een wedstrijdselectie van 15 judoka’s deelgenomen aan het topjudo evenement Open Drentse judokampioenschappen te Emmen.

Aan dit judotoernooi namen naast Nederlandse topteams als Kenamju, Top judo Nijmegen en Theo Meiersport, ook sterke teams deel uit Zweden, Noorwegen en Duitsland. Joost van Hoof uit Dinther en Sanne van Dijke uit Heeswijk zijn lid van de A-selectie van Judoclub Berlicum en kunnen hierdoor de strijd aangaan met de Nederlandse en internationale top. Beide judoka’s hebben tijdens het Open Drentse judokampioenschap tot de finales meegestreden. Na diverse winstpartijen in de poulefase konden beide judokas in de kruisfinales proberen het eremetaal te veroveren.

Sanne sneuvelde ondanks sterk judo net voor het podium (5e plaats) en Joost wist beslag te leggen op een mooie bronzen plak. Naast Joost en Sanne wisten veel van de deelnemers van Judoclub Berlicum te scoren, met als resultaat 7 podiumplaatsen.

Onderstaand geven wij het overzicht van de resultaten:

Jari Vorstenbosch, (-17 jaar, - 60 kg), Kampioen.

Kelly Rutters, (-12 jaar, -44 kg), Zilveren plak.

Lizzy Gevers, (-17 jaar, -63 kg), zilveren plak.

Iva Rongen, (- 20 jaar / senioren, -70 kg), Bronzen plak.

Danny Rutters, (-17 jaar, - 66 kg), Bronzen plak.

Max Jacobs, (-20 jaar, - 66 kg), Bronzen plak.

Alle andere deelnemers hebben diverse wedstrijden op hoog niveau kunnen judoën waarbij er veel ervaring is opgedaan. Jammer is het dat Steve Arendse, normaal een kandidaat voor het podium, door een armblessure voortijdig de strijd moest staken.

Judoclub Berlicum kan met deze resultaten zeer tevreden zijn en treden met veel vertouwen de rest van het nog lange seizoen tegemoet. Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl