Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

2013-02-11 Sanne_van_DijkeBrons voor Sanne van Dijke op NK tot 21 jaar Joost van Hoof in top 10.
Op 9 februari 2013 hebben 6 judoka’s van Judoclub Berlicum deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap voor judoka’s tot 21 jaar, gehouden in de Jan Massinkhal te Nijmegen. Deze judoka’s hadden zich geplaatst via een eerste of tweede plaats op het Zuid-Nederlands kampioenschap.

Bij deze sterke Berlicum judoka’s bevinden zich 2 dorpsgenoten, te weten Sanne van Dijke uit Heeswijk en Joost van Hoof uit Dinther.

Sanne van Dijke (-70 kg), is na alle recente (inter)nationale resultaten altijd een kandidaat voor de medailles en in de supervorm van nu zelfs mede favoriet voor de titel. Sanne begon haar eerste partij degelijk en geconcentreerd en won met een waza-ari.

Haar 2e partij was tegen een taaie tegenstander en er was weinig ruimte voor scores. De scheidsrechter deelde strafjes uit aan beide judoka’s om aan te sporen meer initiatieven te nemen. Het bleef een gelijk opgaande strijd en uiteindelijk kreeg Sanne in de golden score opnieuw een (enigszins onterechte) straf waardoor de tegenstander won.

Door deze teleurstelling werd Sanne verwezen naar de herkansingen en moest een lange weg gaan bewandelen om nog in aanmerking te komen voor een bronzen medaille. Sanne wist haar rug te rechten en wist haar navolgende partijen allemaal te winnen met ippon en hiermee de Bronzen medaille zeker te stellen. Sanne voelde nog steeds enig onrecht door haar verlies in haar 2e partij maar mag oprecht trots zijn als eerste jaars tot 21 jaar met dit resultaat en ze behoort absoluut bij de top.

Joost van Hoof (-60 kg)  moest zich via een ongunstige loting in dit kampioenschap knokken en moest strijden tegen 2 uiteindelijk medaillewinnaars. Het resultaat was een 9e plaats op dit Nederlands kampioenschap.

Judoclub Berlicum heeft zich met deze mooie resultaten weer sterk gemanifesteerd wat ook een felicitatie is voor hoofdcoach Jo Gevers en zij rechterhand Maarten van Liempd.                                                         

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl