Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

Sanne van_DijkeSanne van Dijke (19 jaar, tot 70 kg) uit Heeswijk-Dinther is door de Nederlandse judobond geselecteerd voor de judo Grand Prix in Düsseldorf op 20-22 februari aanstaande.

Sanne is nog junior en in 2014 2 x Europees kampioen geworden in de leeftijdscategorie tot 21 en tot 23 jaar en zal ook in 2015 als junior deelnemen aan de belangrijke kampioenschappen.

Een selectie voor een judo grand prix voor senioren is een duidelijk signaal dat de potentie van Sanne onderkent wordt en haar kansen geboden wordt om op dit absolute topniveau voor senioren mee te gaan draaien.

In Düsseldorf kunnen ook punten worden gewonnen voor kwalificatie voor het Olympisch traject naar de spelen van Rio.

Naast Sanne van Dijke is ook Jasper van den Oetelaar (17 jaar, tot 73 kg) uit Schijndel geselecteerd voor een European cup voor junioren.

Jasper is Nederlands kampioen in de leeftijdscategorie tot 18 jaar en volop in strijd voor tickets voor Internationale kampioenschappen.

De selectie van Jasper voor de European cup te Follonica Italië (21 en 22 februari) is dan ook in dit kader en hier kan Jasper bewijzen dat hij mogelijk aanspraak kan maken voor een plaatsje in de selectie voor een EK en WK.

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl