Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

131006 JoostvanHoofOp zaterdag 5 oktober is in het indoor sportcentrum te Eindhoven het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT) gehouden, om te bepalen welke Nederlandse judoka’s gaan strijden om het Nederland kampioenschap voor senioren op 19 en 20 oktober a.s. te Rotterdam. De deelnemers aan het NKT hadden zich via district kampioenschappen weten te plaatsen om te strijden voor de tickets voor het NK-senioren. Joost van Hoof uit Dinther wist zich te plaatsen voor dat NK.

De judoka’s die op het NKT een van de eerste zes plaatsen weten te veroveren zijn naast de regerende kampioen en eventuele judoka’s met een wildcard rechtstreeks geplaatst. Voor Judoclub Berlicum hadden vier judoka’s zich weten te plaatsen voor het NKT en waren door hoofdcoach Jo Gevers klaargestoomd om optimaal te presteren voor de strijd om zich te plaatsen voor het NK-senioren.

Een van deze judoka’s was Joost van Hoof uit Dinther. Het plaatsen voor het NKT voor senioren is voor deze Berlicum toppers wel enigszins te verwachten ondanks dat ze alle vier nog junior zijn. Maar in het veld van toppers uit alle Nederlandse districten ook plaatsing afdwingen voor het NK is minder vanzelfsprekend.

Joost van Hoof (-60 kg) begon sterk door een snelle overwinning met ippon en was hiermee meteen goed in het toernooi. Middels goed judo en mooie overwinningen die daarna volgden wist hij zich te plaatsen voor de halve finale en was hiermee al zeker van plaatsing voor het NK.

De halve finale werd verloren door een ten onrechte gegeven ippon waardoor Joost zich moest opmaken voor de strijd voor plek drie. Een toernooi als het NKT is van hoog niveau en de deelnemers kunnen allemaal goed judoën. De tegenstander voor de strijd voor plek drie was net iets slagvaardiger waardoor deze partij voor Joost verloren ging.

Voor Joost restte een mooie 5e plek en zijn eerste kwalificatie voor het NK-senioren. Naast Joost wist ook Jari Vorstenbosch (-66 kg) zich met een 2e plek te plaatsen. Judoclub Berlicum wenst Joost, Jari en coach Jo Gevers veel succes op 19 oktober aanstaande.

Op de foto, Joost van Hoof met dorp en clubgenoot Sanne van Dijke

Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl