Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Judo

121007 Sanne_van_DijkeOp zaterdag 6 oktober 2012 heeft in het Indoor sportcentrum Eindhoven het kwalificatie toernooi (NKT), voor het Nederlands kampioenschap judo voor senioren, plaatsgevonden. Via regionale kampioenschappen (Zuid-Nederlandse kampioenschappen) was plaatsing mogelijk voor het NKT. Van Judoclub Berlicum hadden zich vijf judoka’s geplaatst voor het NKT om te strijden voor een van de tickets voor het Nederland Kampioenschap Senioren.
 
Deze judoka’s zijn:
Bij de Dames: Lizzy Gevers (tot 63 kg), Sanne van Dijke (tot 70 kg).
Bij de Heren: Danny Rutters (tot 73 kg),Joost van Hoof (tot 60 kg), Eli Rongen (tot 66 kg).
In poules van 20 tot 28 judoka’s is plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap een zware opgave omdat de beste regionale toppers tegen elkaar moeten strijden. Alle Berlicum deelnemers judoën normaal in de leeftijdscategorie tot 20 jaar en zijn nog erg jong. Alleen de eerste zes posities in elke gewichtsklasse plaatsen zich rechtstreeks, waarbij het aantal later middels wildcards en via eventuele reserves wordt aangevuld tot 8 judoka’s. Regerend seniorenkampioenen hebben een beschermde status en zijn automatisch geplaatst als ze nog in hetzelfde gewicht judoën. 
 
Topprestatie van Sanne van Dijke
In een veld met alleen maar regionale toppers is Sanne van Dijke erin geslaagd om het NKT te winnen en zich hiermee nadrukkelijk te presenteren als medaille kandidaat voor het Nederlands kampioenschap.
Ook Danny Rutters wist zich in dit veld staande te houden en met een sterke reeks wedstrijden een 5e plaats af te dwingen.
Joost van Hoof en Eli Rongen startte hun campagne sterk met een mooie overwinning maar gingen daarna in dit sterke veld ten onder en konden geen plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap afdwingen.
Lizzy Gevers kamt al geruime tijd met een voetblessure en had besloten om desondanks toch een poging te wagen, maar gedurende de eerste wedstrijd bleek dit een onmogelijke opdracht en was opgave door deze blessure verstandig.
 
Wij wensen Sanne en Danny veel succes met de voorbereidingen op en deelname aan het Nederlands Kampioenschap Senioren, 20 oktober aanstaande.
Voor meer informatie en foto’s kijk op www.judoberlicum.nl
 
Theo van Hoof.