Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_anoukkesseleer.jpgRozendaal. De vakantieperiode heeft elite-renster Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther) goed gedaan. Hoewel ze in haar eigen Heeswijk niet aan het vertrek verscheen wegens haar organisatorische verplichtingen, deed ze ditmaal mee voor de prijzen.

Dat bleek wel tijdens haar optreden in de Holland MTB Cup. Vanaf de start moest ze de latere winnares helaas laten gaan. ‘In de korte klimmetjes en de stukken waar we van de fiets moesten was ik duidelijk sterker dan m’n mede-achtervolgster. Ik voelde me echt goed. Maar dichterbij de koploopster komen zat er niet in’, aldus een zeer tevreden Kesseleer van het Bikers-Giant MTB Team met haar 2e plaats. Daarmee werd ze overigens tevens 2e in de eindstand om de Holland MTB Cup.

Tegenvaller was er voor teamgenoot Rick van den Hanenberg (Berlicum). In de wedstrijd om de 150 minuten leek hij aanvankelijk niet echt mee te zullen doen. Toch wist hij zich in het begin van de wedstrijd redelijk te handhaven. Tot de slotfase van de wedstrijd in beeld kwam. ‘Ik wilde eigenlijk al een paar ronden afstappen, maar nu was de kramp in m’n been echt niet meer te houden en moest ik wel stoppen’, aldus een wat teleurgestelde Van den Hanenberg, die aangaf deze wedstrijd nu vooral maar te zien als voorbereiding op het NK marathon over een paar weken. Daar zal hij in een sterk bezet veld z’n nationale driekleur van 2008 gaan verdedigen.

Gastrenner Daan van Rooij (Berlicum) kwam wegens een slechte start niet verder dan een 43e plaats. De overige renners van het Bikers-Giant MTB Team verschenen niet aan het vertrek. ‘Er volgen nu een paar belangrijke wedstrijden, de finale om de Benelux Cup en het NK marathon. Dat is altijd spannend. Wie weet zich aan het eind van het seizoen en na de vakantieperiode nog voldoende te motiveren? En wie verschijnt in goede vorm aan het vertrek? Uiteraard hopen we opnieuw het seizoen te kunnen afsluiten met een nationale kampioen’, aldus teammanager Dries van Roosmalen.