Mountainbike

anoukkesseleer.jpg29 maart – Wageningen. Tijdens de eerste manche om de Holland MTB Cup wist titelverdedigster (2008) Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther) een prachtige 3e plaats te noteren. Zij deed dit in de strijd om de ’75 minuten-race’. ‘De concurrentie was groot en ondanks het hoogteverschil lag er toch een enorm snel parkoers’.

Lange tijd wist ze zicht te houden op de koploopster, maar moest in de laatste paar rondes concluderen dat ze dat gat niet meer kon dichtrijden. Daarmee pakte Kesseleer meteen haar eerste podiumplaats van het seizoen. Ze deed hierdoor goede zaken op weg naar de eerste Benelux Cup van aankomend weekend in Bertix (België).

Een soortgelijk koersverloop kende haar ploeggenoot van het Bikers-Giant MTB Team, Rick van den Hanenberg (Berlicum). Hij ging de strijd aan met een groot deelnemersveld tijdens de ‘105 minuten-race’. Opnieuw was het Van den Hanenberg die een groot deel van het kopwerk voor zijn rekening nam. De grote groep achtervolgers op de koploper maakte daar dankbaar gebruik van. In de slotkilometers moest hij deze inspanningen bekopen en moest hij alle zeilen bijzetten om bij de groep te blijven. Van den Hanenberg kwam uiteindelijk niet verder dan ‘slechts’ een 7e plaats.

Het was Guus Smits (Berghem) die een sterke wedstrijd liet zien, ondanks wat fysieke ongemakken waarmee hij te kampen kreeg. Hij streed in dezelfde categorie als zijn ploeggenoot, maar kende nog niet de vorm die nodig was om Van den Hanenberg te volgen. ‘Ik heb lekker kunnen rijden, maar zat er in de slotfase wel doorheen. Ik kreeg erg veel last mijn rug, waardoor ik niet meer voluit kon gaan’, aldus Smits die toch nog een 11e plaats op zijn erelijst mocht bijschrijven.

Gastrenner Daan van Rooij (Berlicum) reed net als Kesseleer in de ’75 minuten-race’. In de eerste ronde kwam hij onaangenaam in aanraking met een concurrent. Daarbij schoot zijn voorwiel los en moest hij noodgedwongen van zijn fiets. Een inhaalrace bracht hem alsnog een 34e plaats. Patrick Vissers (Veghel) leek aanvankelijk na een wat rustigere start een opmars te maken in de strijd om de ‘105 minuten-race’. Toch kwam aan die opmars langzaam een eind. ‘Sommige ronden heb ik het wat rustiger aan gedaan en in andere ronden ben ik weer voluit gegaan’, aldus Vissers die een 41 plaats op zijn naam genoteerd kreeg.

Teammanagers Dries van Roosmalen en Ton Braam waren tevreden. ‘We hebben van nagenoeg iedereen een sterk optreden gezien. Een extra podiumplaats was leuk geweest, maar we mogen ons absoluut in de handen wrijven met deze uitslagen’.